Witam!
Poraz kolejny potrzebuje waszej pomocy. Kumpel ktory wrocil z niemiec dal mi w prezencie odtwarzacz CD Kenwood. Podlaczylem do wieży i chcialem sprawdzic jak gra...oto chodzi,ze nie gra Z mojej kolekcji tylko 1 plyte czyta. Jakas tam plytke z gezety a mial ponoc czytac nawet CD-Ry nagrywane z nieduza predkoscia! A ta plyta ktora czyta jest porysowana i czyta tylko pierwsze 2 piosenki mniej wiecej do polowy Jak uwazacie czy da sie go jakos naprawic i jesli tak to w jaki sposob?
Z nudów zaczałem podkręcać potencjometry....musze przyznać, ze działala mi nawet plytka CD-R przez pierwsze 16 sekund. Zaczelo mi tez czytac niektore oryginalne plyty (troche skacze, ale zawsze to coś). Teraz jak znalesc najodpowiedniejsze pozycje potencjometrow....hmmm....ciekawe czy mi sie uda czy bede musial sprzet oddac do profesionalnego serwisu....
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKompakt Kenwood DP-1060 - problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
re
podkręcając prad lasera diody może pomóc na chwilę-wszystko wskazuje na koniec lasera
- czyściłeś pryzmat lasera????
podaj model modułu lasera bedzie moze łatwiej odpowiedzieć czy sie wogóle opłaca,a ceny sa różne
zapodaje servisówke tego
- czyściłeś pryzmat lasera????
podaj model modułu lasera bedzie moze łatwiej odpowiedzieć czy sie wogóle opłaca,a ceny sa różne
zapodaje servisówke tego
Re: re
A nie ma żadnego oznaczenia na laserze ? (nadruk, naklejka)hmm....zebym ja to wiedział skad mam to zapodac no nie mam pojecia dzieki za pomocpodaj model modułu lasera
re
obok suwnicy lasera z boku powinna byc karteczka naklejona