Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Kompakt Kenwood DP-1060 - problem

Awatar użytkownika
gringozam
-
-
Kompakt Kenwood DP-1060 - problem

Postautor: gringozam » 22 mar 2006, o 18:43

Witam!
Poraz kolejny potrzebuje waszej pomocy. Kumpel ktory wrocil z niemiec dal mi w prezencie odtwarzacz CD Kenwood. Podlaczylem do wieży i chcialem sprawdzic jak gra...oto chodzi,ze nie gra :( Z mojej kolekcji tylko 1 plyte czyta. Jakas tam plytke z gezety a mial ponoc czytac nawet CD-Ry nagrywane z nieduza predkoscia! A ta plyta ktora czyta jest porysowana i czyta tylko pierwsze 2 piosenki mniej wiecej do polowy :( Jak uwazacie czy da sie go jakos naprawic i jesli tak to w jaki sposob?

Z nudów zaczałem podkręcać potencjometry....musze przyznać, ze działala mi nawet plytka CD-R przez pierwsze 16 sekund. Zaczelo mi tez czytac niektore oryginalne plyty (troche skacze, ale zawsze to coś). Teraz jak znalesc najodpowiedniejsze pozycje potencjometrow....hmmm....ciekawe czy mi sie uda czy bede musial sprzet oddac do profesionalnego serwisu.... :567:

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 23 mar 2006, o 08:00

podkręcając prad lasera diody może pomóc na chwilę-wszystko wskazuje na koniec lasera
- czyściłeś pryzmat lasera????

podaj model modułu lasera bedzie moze łatwiej odpowiedzieć czy sie wogóle opłaca,a ceny sa różne
zapodaje servisówke tego

Awatar użytkownika
gringozam
-
-

Re: re

Postautor: gringozam » 23 mar 2006, o 11:10

podaj model modułu lasera
hmm....zebym ja to wiedział skad mam to zapodac :? no nie mam pojecia :( dzieki za pomoc :)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: re

Postautor: end » 23 mar 2006, o 11:44

podaj model modułu lasera
hmm....zebym ja to wiedział skad mam to zapodac :? no nie mam pojecia :( dzieki za pomoc :)
A nie ma żadnego oznaczenia na laserze ? (nadruk, naklejka)

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 23 mar 2006, o 15:01

obok suwnicy lasera z boku powinna byc karteczka naklejona

Awatar użytkownika
gringozam
-
-