Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Zielony obraz

neemo
-
-
Zielony obraz

Postautor: neemo » 19 cze 2005, o 23:33

Witam. Mam mały prblem z telewizorem SANYO CEM 3022P, otóż po włączeniu przez jakąś minutę jest wszystko OK jednak później cały obraz robi się zielony. Czasami po jakimś czasie się naprawi i po chwili znowu zrobi się zielony. Ma ktoś może pomysł co jest grane z tym? Jeśli ktoś posiada schemat do niego to prosił bym o przesłanie.

twazny
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: twazny » 20 cze 2005, o 07:58

Witam prawdopodobnie dość typowe uszkodzenie wzmacniaczy wizji-płytka kineskopu.Poprawić lutowania na tej płytce,zwłaszcza na tranzyst.Często Sanyo stosował otwartą hybrydę na płytce z ceramiki,także tam jest możliwa ostrożna poprawa lutów.Pozdrawiam

arekb5
-
-

Postautor: arekb5 » 14 sty 2006, o 11:26

Proponuję stronę ELEKTRODY tam wszystko jest podane jak na dłoni !!!

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 15 sty 2006, o 18:56

Proponuję stronę ELEKTRODY tam wszystko jest podane jak na dłoni !!!
Może byś tak wypowiedział się na temat a nie reklamował Elektrode :549:
P.S. Nie mam nic do elektrody ale co ta wypowiedź wnosi do tematu...

trryt
-
-

Postautor: trryt » 15 sty 2006, o 21:06

twazny dobrze mówi. Też mam Sanyo (bardzo stary) i tak co dwa lata robi się filoletowy albo żółty i wtedy właśnie trzeba mu polutować te tranzystory i śmiga jak nowy. Tylko ostrożnie bo w TV to napięcia są jednak "dość" niebezpieczne ;)

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”