Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

CD ROM LG 52X - problem z szufladą :-/

elemid
-
-
Kontaktowanie:
CD ROM LG 52X - problem z szufladą :-/

Postautor: elemid » 11 sty 2006, o 11:24

Mam dwa napędy CD LG 52X i dwa takie same problemy. Szufladka, po naciśnięciu przycisku wysunięcia otwiera się prawidłowo tylko ok. jeden raz na dziesięć :-/ Żeby mu „pomóc” otworzyć się, należy średnio mocno stuknąć w szufladę CD, po naciśnięciu przycisku. Rozbierałem oba te napędy kilka razy, ale nie znalazłem przyczyny.

Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać?

Z góry uprzedzam, że nie pytam, czy się to opłaca (wiem, że w moim przypadku – tak). Pytam się tylko konkretnie – jak rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie
Mariusz

Awatar użytkownika
Futrzaczek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Futrzaczek » 11 sty 2006, o 14:26

Ja miałem taki problem. Wyłamał się jeden ząbek na trybie. Ale udało mi się wymienić. To był napęd CD LG 24x.

:569: I znowu na mnie nawrzeszczą, że się odzywam

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 11 sty 2006, o 15:39

Znajomej koleżance na otwartą tackę (notabene w LG :lol: ) wylała się PepsiCola i efekt był podobny... lepiące się trybiki w przekładniach, problemy z otwarciem szufladki ale u Ciebie chyba nikt z CD-ROMu nie robił podstawki pod piwo? :?

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 11 sty 2006, o 18:01

koledzy to nie zębatka..!!!-na prowadnicy są wyżlobienia tacy poktórych sie slizga i przyczyna jest to ze w obudowie sa takie trzpienie...jeden wykruszony...a zapewne sie tak stało jak ktos poprostu na siłe szybkim ruchem domknął napęd
ps.mam ten sam naped co autor postu...niestety dzieje sie to samo... :(

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”