Ceść,
Mam pytanie, czy możliwe jest przerobienie odtwarzacza CD na mp3 ? Nie znam się na tym, wiec proszę o wyrozumiałość.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPrzeróbka odtwarzacza CD
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Można, niedawno też o tym sie dowiedziałem. CDrom jest sterowany 16bitową magistralą, MP3 może byc dekodowane hardwear`owo, zobacz własnie w archiwum EP projekty yampp`a(wiem, że yampp-3 to własnie ten którego szukasz, nie wiem jak nowsze). Łatwe to to nie jest, ale w sieci jest dużo opisów. Jak chcesz to zrobisz
Re: Przeróbka odtwarzacza CD
pralke tez mozna przerobic na czajnik tylko po co?Ceść,
Mam pytanie, czy możliwe jest przerobienie odtwarzacza CD na mp3 ? Nie znam się na tym, wiec proszę o wyrozumiałość.
Przeróbka jest najprawdopodobniej niewykonalna i nie ma zadnego sensu. Dalczego? bo musisz "dobrac" sie do strumienia danych odczytywanych z płyty. Odczytem danych i przesyłaniem do przetworników A/C steruja specjalizowane procesory i pewnie nie mozna tych danych z nich wydobyc bo potraktuja dane MP3 (jeżeli wogole zostana odczytane z plyty) jako "nie audio".
poza tym zaszyty firmware może potraktować plik z danymi MP3 jako uszkodzony PCM i nie zechce go wcale odczytać.
lepiej zrobić yammpa albo kupic za ...PLN i pewnie niestety wyjdzie taniej niz robienie czegokolwiek
no fakt, ani to nie bedzie pralka, ani czajnik, tak samo tu, ani to dobry CDrom nie bedzie ani tez mp3player. Jeśli chodzi o zabawę to poczytaj o tym w archiwum EP, ale czegoś super z tego nie zrobisz.pralke tez mozna przerobic na czajnik tylko po co?
nie cche sie sprzeczać, bo jestem świerzy w temacie, ale chyba yampp własnie jest zrobiony w ten sposób, z cdromu.lepiej zrobić yammpa albo kupic