Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAmstrad satelita po burzy siedł top201
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Witam mam pytanie wymienilem top 201 wszystkie napiecia sa ok oprocz 28V jest 56V-58V co moze byc tego przyczyna grzeje sie stabilizator 12V wymienulem wszystkie elektroity (kondesatory) w zasilaczu nic nie pomoglo stabilizator 12V grzeje sie jak zelazko napiecie na nim 14,3V jestem amatorem czekam na odpowiedz
Krzyś schematu nie mam model amstrad stereo satelite receiver srx501 to jest wszystko co na satelicie pisze . Jest na zasilaczu układ M56AZ. AMS42575 czy przypadkiem nie jest to nie jest to jakiś regulator napięcia bo wszystkie napięcia oprocz 12V i 28V są normalne tylko te dwa są zawyrzone a szczegulnie te 28V jest 50V z małym hakiem
[ Dodano: 14-07-2005, 19:23 ]
Krzyś jeszcze jedna prośba.Telewizor DAEWOO Model K21T1T , jaki ma układ odchylania pionowego. Wystrzelił i to co można odczytać to TAJWAN TDA 83 kawałek chyba 5,niżejN 73 kawłek chyba Y,niżej HS przerwa 5V.Korzystałem ze Shematu Elektroniki 8/2003 OTVC Daewoo DTA-21 T1/T2/T5/T9/Y1 .Myślałem że totosamo i zamówiłem TDA 8357 J,ale wzrokowo to nie taki sam, choć oba mają tyle samo nóżek. Jak wiesz to proszę cię odpisz. Pozdrawiam cię Krzyś.
[ Dodano: 14-07-2005, 19:23 ]
Krzyś jeszcze jedna prośba.Telewizor DAEWOO Model K21T1T , jaki ma układ odchylania pionowego. Wystrzelił i to co można odczytać to TAJWAN TDA 83 kawałek chyba 5,niżejN 73 kawłek chyba Y,niżej HS przerwa 5V.Korzystałem ze Shematu Elektroniki 8/2003 OTVC Daewoo DTA-21 T1/T2/T5/T9/Y1 .Myślałem że totosamo i zamówiłem TDA 8357 J,ale wzrokowo to nie taki sam, choć oba mają tyle samo nóżek. Jak wiesz to proszę cię odpisz. Pozdrawiam cię Krzyś.