Witam,
Mam antene pokojowa i glownie na TVN-ie, ale nie tylko mam cos w stylu podwojnego obrazu, czyli glowny i lekko przesuniety w prawo drugi bardziej przezroczysty. Slyszalem,z e to jest z powodu za mocnego sygnalu z anteny, krecenie antena nie pomaga, da sie to jakos inaczej poprawic?

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPodwojny obraz na TV
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
To są tzw. odbicia fal
Jest na to rada, albo regulacja anteny (co u Ciebie nie działa) albo wyszukać sobie najlepszy sygnał bo zazwyczaj są to dwa.
Ja np. mam 2 Polsaty (dwa przekaźniki) naziemne i jeden znośny a drugi z odbicia i brzydki jak nic...
Zalezy ile przekaźników masz koło siebie i gdzie w ogóle mieszkasz.
Jest na to rada, albo regulacja anteny (co u Ciebie nie działa) albo wyszukać sobie najlepszy sygnał bo zazwyczaj są to dwa.
Ja np. mam 2 Polsaty (dwa przekaźniki) naziemne i jeden znośny a drugi z odbicia i brzydki jak nic...
Zalezy ile przekaźników masz koło siebie i gdzie w ogóle mieszkasz.
Dwuch przekaznikow raczje nie mam, jak w0 telewizorze dalem na strojenie automatyczne, gdzie lecial po kolei po wszystkim, to kazdy program zlapal tylko raz. Mieszkam w Warszawie na Chomiczowce, sygnal pewnie leci z Pajaca Kultury, ale nie wiem czy wszystkie programy tak nadaja, napewno TVP1 i TVP2, TVP3, za to nie jestem pewien jak jest z Polsatem, TVN, TV4 i Pulsem, a ten podwojny obraz jest na TVN-ie najbardziej i na TVP2.