Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Radio Blaupunkt RCR 27 - kodowane, czy padło?

elemid
-
-
Kontaktowanie:
Radio Blaupunkt RCR 27 - kodowane, czy padło?

Postautor: elemid » 4 wrz 2004, o 20:08

Witam.

Sprawa jest taka. Byłem na urlopie. W międzyczasie rozładował się akumulator w aucie, które pozostało w domu.

Razem z akumulatorem padło radio (Blaupunkt RCR 27).
Zaczęło wariować. Nie reaguje normalnie...

Zacząłem się zastanawiać, czy ten model nie jest kodowany. Ale nawet jakby był, to perzecież byłoby całkiem zablokowane. Nie wiem co jest...

Czy Blaupunkt RCR 27 jest kodowane?

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie wypowiedzi.
Mariusz

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 5 wrz 2004, o 11:26

Jeśli było by zakodowane to po włączeniu trzeba wpisac kod.Innaczej nie włączysz w radiu nic...
Jednak nie wiem czy akurat to radio jest kodowane ale z tego co wiem to Blaupunkty są kodowane.

badworm
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: badworm » 5 wrz 2004, o 19:21

Jeśli chodzi o Blaupunkta RCR27(model Caracas lub Sao Paulo) to te radia nie są kodowane - ich jedynym zabezpieczeniem jest panel.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 5 wrz 2004, o 19:48

Jeśli chodzi o Blaupunkta RCR27(model Caracas lub Sao Paulo) to te radia nie są kodowane - ich jedynym zabezpieczeniem jest panel.
Ja widziałem chyba rzczej forda a nie Blaupunkta i tutaj sorry za pomyłkę :oops:

iNTELL
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: iNTELL » 13 gru 2004, o 23:22

A czasem jak Ci padł ten akumulator to nie podłączyłeś prostownika na podłączonym radiu ?? Spróbuj radio zresetować, bo takie jaja przy ładowaniu akku prostownikiem jak radio jest przypięte lubią się dziać.

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”