Witam wszystkich!
Mam problem z wież Eltry model CS-3002, polega on na tym ze pewnego pieknego dnia wieża samoczynnie przeszła w tryb 'standby' i tak juz jej zostało. nie pomagają zadne zabiegi zewnętrzne. Początkowo myślałem ze jest to sprawa związana z pilotem ale raczej nie (wymiana układów+kwarce). Wcześniej też miała takie odjazdy ale wracała samoczynnie do pionu. Jeśli ktoś natknął się na podobny problem to proszę o wsparcie.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięEltra CS-3002 problem z włączaniem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Nie znam Twojej wiezy. Na pewno przydal by sie schemat. Jesli nie ma schematu to na podstawie scalakow sprobowac znalesc aplikacje ukladow (pdf) Co ja bym zrobil to sprawdzil czy do odbiornika podczerwieni docieraja impulsy z pilota. Jesli tak to jak zachowuje sie jednostka je odbierajaca. Potem ustalic w jaki sposob jest sterowane zalaczanie zasilania i czy to zasilanie jest sprawne. W sposob sztuczny zasilic wieze i zobaczyc czy dziala (symulacja zasilania) ale uwazaj by nic nie spalic. Po tych czynosciach moze wyjdzie co jest nie tak (ktory blok zle dziala)