Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Eltra CS-3002 problem z włączaniem

lukas22
-
-
Kontaktowanie:
Eltra CS-3002 problem z włączaniem

Postautor: lukas22 » 27 paź 2004, o 12:30

Witam wszystkich!

Mam problem z wież Eltry model CS-3002, polega on na tym ze pewnego pieknego dnia wieża samoczynnie przeszła w tryb 'standby' i tak juz jej zostało. nie pomagają zadne zabiegi zewnętrzne. Początkowo myślałem ze jest to sprawa związana z pilotem ale raczej nie (wymiana układów+kwarce). Wcześniej też miała takie odjazdy ale wracała samoczynnie do pionu. Jeśli ktoś natknął się na podobny problem to proszę o wsparcie. :)

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 27 paź 2004, o 14:40

Zobacz na razie co dzieje się w środku.
Wygląda mi to na tzw. zimne luty ,coś nie styka i wierza nie chce zaskoczyć... :( takich przypadków jest wiele.
Od czegoś trzeba zacząć 8)

lukas22
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: lukas22 » 28 paź 2004, o 22:11

No cóż wieża jest sprytniejsza odemnie, bo pomimo usilnych prób znalezenia jakiejś usterki milczy dalej jak zaklęta. :evil: gdyby jednak ktoś spotkał się wcześniej z takim ustrojstwem, praszę o kontakt :arrow:

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 29 paź 2004, o 20:20

:) Nie znam Twojej wiezy. Na pewno przydal by sie schemat. Jesli nie ma schematu to na podstawie scalakow sprobowac znalesc aplikacje ukladow (pdf) Co ja bym zrobil to sprawdzil czy do odbiornika podczerwieni docieraja impulsy z pilota. Jesli tak to jak zachowuje sie jednostka je odbierajaca. Potem ustalic w jaki sposob jest sterowane zalaczanie zasilania i czy to zasilanie jest sprawne. W sposob sztuczny zasilic wieze i zobaczyc czy dziala (symulacja zasilania) ale uwazaj by nic nie spalic. Po tych czynosciach moze wyjdzie co jest nie tak (ktory blok zle dziala) :idea:
:D

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”