Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGrundig ST 63-710 pomocy
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
Mam TV Grundig ST 63-710 stereo nikam 25''. Po wyłonczeniu go kiedys z sieci i ponownyw włonczeniu wyskoczyło mi automatyczne ustawianie cos sie stało od tej pory . Niemoge teraz wejsc do meni wogule minie nie wpuszcza do meni do ustawien .reszta wszystko działa . Teraz nawed nie idzie go zestroic i kolor napisów tesz sie zmienił . Pomuscie moze jest jakis kod do odblokowania Tv czy tylko serwis go ratuje .
- peter falk
- -
- peter falk
- -
Jak mienić kolor tła wyświetlanego menu (z białego na jasnoniebieskie lub odwrotnie)? Ano tak:
wprowadzić odbiornik w tryb serwisowy (nacisnąć przycisk [ i ], w menu DIALOG CENTER wybrać pozycję “Service Cod”, a następnie wprowadzić czterocyfrowy kod: 8500); po wybraniu parametru “OSD horizontal” kolejno nacisnąć przyciski [ AUX ] oraz [ OK ].
Wyłączyć odbiornik wył. sieciowym.
wprowadzić odbiornik w tryb serwisowy (nacisnąć przycisk [ i ], w menu DIALOG CENTER wybrać pozycję “Service Cod”, a następnie wprowadzić czterocyfrowy kod: 8500); po wybraniu parametru “OSD horizontal” kolejno nacisnąć przyciski [ AUX ] oraz [ OK ].
Wyłączyć odbiornik wył. sieciowym.
Czesc pisze dalej mam nowy problem z TV .Jak go włanczam to mi obraz ucieka do góry i sie wyłancza . po kilku prubach wszystko wraca do normy i jest ok . cos jak by sie zagrzał i wtedy chodzi ok . a moze take cos jeszcze jak rusze z tyłu kablem zasilajacym koło gniazda w TV zaskakije obraz i chodzi odrazu OK . czyszby cos nie łonczylo a moze npiecie cos szwankuje . Doradcie co to moze byc bo kumpel ma sie zabrac do dzieła ale niewie ci mu zbytnio jest .
prubowałem jusz kilka kabli i to samo moze to wejscie ale ono jest osobno a od nieida kable do płutki dopiero . jeszcze cos takiego sie dzieje czasami ze sie sam wyłancza i po jakim czasie sie włancza sam albo musze ruszuc wejsciem zeby dioda zaswieciła bo jest cos takiego jak by niemiał zasilania lub dostawał małe napiecie