Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Goldstar 1468 (LG)

Awatar użytkownika
morph13
-
-
Kontaktowanie:
Goldstar 1468 (LG)

Postautor: morph13 » 4 kwie 2003, o 10:41

Poszukuję schematu do 1468, padło mi odchylanie (pionowa kreska na ekranie) a bez schematu ani rusz, chyba że ktoś ma inna radę na tą przypadłość.

SiQor
-
-
Kontaktowanie:

Re: Goldstar 1468 (LG)

Postautor: SiQor » 4 kwie 2003, o 17:47

Poszukuję schematu do 1468, padło mi odchylanie (pionowa kreska na ekranie) a bez schematu ani rusz, chyba że ktoś ma inna radę na tą przypadłość.
Miałem pogobny problem wlasnie w Goldstarze 14' , ale nie pamiętam dokładnego symbolu. Okazało się, że jeden z lutów przy cewce był zimny!!!

Dziurek

Postautor: Dziurek » 5 kwie 2003, o 15:50

Też posiadam ten model i już kilkakrotnie zdarzyło misię że wypaliło się lutowie dookoła końcówki któregoś podzespołu nagrzewającego się ze względu na dużą wydzielaną moc. Radzę dokładnie obejrzeć wsztstkie luty.

Awatar użytkownika
morph13
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: morph13 » 7 kwie 2003, o 11:18

Dzieki za odpowiedz
:)
Niestety to nie zimny lut, juz mnie krew zalewa na mysl ze i tak musze go zrobic, moze macie jakies schematy bo ja tylko dorwalem w formacie djv, jakosc jez bardziej niz marna nawet po powiekszeniu, na oko to mozna posprawdzac sobie ogoly (zasilacz, stab. i tp a reszta czeka ??).
[/list]

Gość

Postautor: Gość » 28 kwie 2003, o 19:45

Jeśli widzisz tę kreskę to znaczy,że generator linii działa i jest wysokie napięcie (anodowe).Dokładnie sprawdź cewki odchylania i ich gałąź (luty ,kondensatory i rezystory). Nie wiem czy 1465 jest podobny,ale jego schemat znajdziesz w Serwisie Elektroniki 4/98. Powodzenia

Wróć do „Serwis urządzeń elektronicznych”