Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z odtwarzaniem płyt
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, Moderatorzy
witam. Mam problem z radiomagnetofonem Daewoo ACD-500M Po włożeniu płyty do napedu nie zawsze chce załapać. Co mozebyc tego przyczyną?? Dzieki za pomoc
Soczewke już czysciłem nie pomaga. Jak regulowac prąd lasera? Moze tego tez spróbuje ale to mi wyglada na problem ze sterowaniem silnika który obraca płyta. Po włozeniu płyty zachowuje sie tak jakby nie miał sil obrócic płyta ale jak sie plyte lekko popchnie to wtedy zaskakuje. jezeli macie jakieś pomysły gdzie szukać rozwiązania bede wdzięczny za informacje o nich.
Popychasz żeby się obracało, czy popychasz płytkę w głąb odtwarzacza?!
Jeśli to pierwsze, to jest problem z wejściem na obroty. Może to być sprawa czysto mechaniczna. Rozbierz silnik wyczyść i nasmarój, tylko czymś odpowiednim, najlepszy byłby ojej zegarmistrzowski, albo jakiś syntetyk o niskiej lepkości.
Jeśli to pierwsze, to jest problem z wejściem na obroty. Może to być sprawa czysto mechaniczna. Rozbierz silnik wyczyść i nasmarój, tylko czymś odpowiednim, najlepszy byłby ojej zegarmistrzowski, albo jakiś syntetyk o niskiej lepkości.
Problem został rozwiazany Wystarczyło delikatnie wyregulować prąd lasera. Dzieki za pomoc. jakbyscie mieli jakieś pytania co do elektroniki to piszcie na mgabr@interia.pl Pozdrawiam!!