Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięStres za kierownicą
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Odkąd miałam pierwszą, drobną kolizję, za kierownicą dopada mnie niekiedy taki stres, że nie potrafię racjonalnie myśleć. Jak poradzić sobie z tymi nerwami? Nie chcę nikomu zrobić krzywdy, ale też nie po to robiłam prawo jazdy, by odłożyć je teraz do szuflady. Doradźcie coś, proszę.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Stres za kierownicą
Odwaga to robić coś pomimo strachu. Odłóż stłuczkę na karb doświadczeń i trzeba po prostu jeździć. Trzeba potraktować to jako normalne, życiowe doświadczenie. Każda sytuacja czegoś ma nas nauczyć.
-
- -
Porada w samo sedno Wszyscy uczymy się na błędach, a to jest jakaś życiowa lekcja. Dodam jeszcze, że jeżeli czujesz taką potrzebę możesz też zapisać się na kurs doszkalający aby poczuć się pewniej. Ale osobiście uważam, że takie szkolenie przyda się zarówno tym zestresowanym jak i tym, którzy czują się królami szos a ich jazda pozostawia wiele do życzenia.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2022, o 09:53 przez Pułkownik40, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dziękuję za tyle praktycznych porad:) Mam nadzieję, że minie mi to szybko