Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJakie macie rowery do jazdy na co dzień?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jakimi rowerami jeździcie na co dzień? Jaką najdłuższa trasę pokonaliście rowerem w ciągu jednego dnia ?
Re: Jakie macie rowery do jazdy na co dzień?
Nie jestem fanem jazdy wyczynowej. Bardziej rekreacyjnej. Na rower wsiadam nie po to aby się ścigać, tylko aby się odprężyć. Obecnie jeżdżę na holenderskim, używanym modelu Gazelle. Wygodny, ale, ale planuję wymienić na nowszy model. Gazelle już się trochę zużyła. Może nasz krajowy Kross? W sumie mają duży wybór jeżeli chodzi o rowery.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2016, o 11:34 przez zidane, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam zwykły rower górski, taki jak dzieci dostają na komunię. Żadnej znanej czy uznanej marki.
Zwykły rowerek miejski z marketu
-
- -
Mój już jest trochę przechodzony i swoje lata ma. Ale na tamte czasy był to największy krzyk mody
Ostatnio zmieniony 5 lip 2022, o 09:49 przez Pułkownik40, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- -
- Kontaktowanie:
Zwykły romet, raczej miejski Nadal działa i jest wygodny.
-
- -
Takie są najlepszeZwykły romet, raczej miejski Nadal działa i jest wygodny.
Góral, stary ale jary bo ma z dyszke na koncie już
ja również jeżdżę rekreacyjnie do pracy i z powrotem - 8 km w jedną stronę przyznam się, że wolę jazdy na rowerze w swojej rodzinnej miejscowości - na wsi w Warszawie jazda po mieście jest dosyć męcząca. W soboty mam dłuższe trasy - na Okecie, Zalew Zegrzyński czy drugą stronę stolicy lub jeżdżę u siebie. Mam rower sprowadzony z Niemiec, z przerzutkami, amortyzowanym siedzeniem
- elektronikacash
- -
- Kontaktowanie:
Ja jeżdżę rowerami miejskimi. Kilka razy w miesiącu po kilka godzin. Lub rano.
-
- -
Też miejskimi. Chociaż teraz planuję zakup porządnego roweru bo te miejskie nie zawsze są w najlepszym stanie, a swój to jednak swój
-------------------------------------------------
kurulaub am meer
-------------------------------------------------
kurulaub am meer
Mam dość uniwersalny rower górski.
Mam rower sprowadzony z Holandii dość dobrej marki do tego, jak wybieram się w dłuższe czasy załączam wózek rowerowy
-
- -
Ja jakiś czas temu kupiłem sobie zestaw do konwersji roweru na elektryczny i nie ukrywam, że przy moich problemach ze zdrowiem taki sprzęt się naprawdę świetnie sprawdza - jest mniej wysiłkowy, pozwala na całkiem szybką jazdę i do tego jest mega wygodny. Ogólnie polecam samo rozwiązanie - wbrew pozorom wcale nie jest tak, że nie trzeba pedałować jak się ma elektryka.
W ciągu jednego dnia pokonałam raz 40 km. Używam wyłącznie roweru miejskiego. Nie jest jednak zbyt wygodny, więc używam go rzadko.