Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLG swift L9 - jakie są Wasze opinie ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Mam pytanko do Was. Stanę wkrótce przed kwestią przedłużenia umowy u operatora telefonii komórkowej i upatrzyłem sobie właśnie LG swift L9.
Naczytałem się już sporo, obejrzałem recenzje video na YT ale wiele jest sprzecznych i nikt tak naprawdę nie podaje całej prawdy a tylko skupia się na plusach nie podając wszystkich minusów.
Miał ktoś z Was lub ma L9 i może coś opowiedzieć?
Naczytałem się już sporo, obejrzałem recenzje video na YT ale wiele jest sprzecznych i nikt tak naprawdę nie podaje całej prawdy a tylko skupia się na plusach nie podając wszystkich minusów.
Miał ktoś z Was lub ma L9 i może coś opowiedzieć?
Re: LG swift L9 - jakie są Wasze opinie ?
Dokladnie jak mowie Kroll, HTC jest czesto nastawione na biznes, nawet maja swoje nakladki. Co do tematu to mysle, ze telefon jak najbardziej dobry to codziennego uzytkowania, chociaz nie powali na kolana jesli chodzi o zaawansowane funkcje.
Ogólnie telefon można zamknąć. Zdecydowałem się na L9 i już wybrałem.
Naczytałem się o nim dużo dobrego, że wyraźnie słychać, nie zacina się podczas codziennej pracy a bateria w stanie czuwania potrafi trzymać tydzień.
Naczytałem się o nim dużo dobrego, że wyraźnie słychać, nie zacina się podczas codziennej pracy a bateria w stanie czuwania potrafi trzymać tydzień.
No to już zakupiłem i ogólnie nie jest źle, ale bateria... hmmm, trzyma 20 godzin.
To już niestety chyba największa bolączka smartofówNo to już zakupiłem i ogólnie nie jest źle, ale bateria... hmmm, trzyma 20 godzin.
Ja osobiście rozwiązałem ten problem, kupując Pentagram Monster, co prawda jest troszkę grubszy niż inne przeciętne smartfony, ale dual sim + bateria 4100mAh pozwalają się cieszyć pełnym darmowym dostępem do internetu (korzystam z dobrodziejstw Aero2) przez kilka dni bez potrzeby ładowania
Jakby co - zdjęcie nie moje, znalazłem na tablicy
Phi... S4 Zoom też wytrzyma kilka dni (no chyba że intensywnie słucham radia z sieci - właśnie aero)... tylko jest trochę, ekhem... duży... jeśli wiecie co chcę powiedzieć.
No tak tylko te telefony nie są dostępne w sieciach żeby wziąć na umowę.
Ja tam zawsze robie tak, ze z salonu biore ten telefon, który najbardziej opłaca sie sprzedać, a potem kupuje ten na który mam ochote
Na razie nie jest źle, tylko że bateria w tym telefonie t makabra. Trzyma niecałe 20 godzin. Mój znajomy kupił żonie L7 i tam bateria trzyma tydzień.
Na trzy miesiące u mnie dwa razy już lądował w serwisie.
Po kilku miesiącach posiadania tego telefonu powiem dwie rzeczy:
1. Jeśli L9 działa to jest świetny i mi na ten przykład nic więcej nie trzeba
2. Niestety trafiłem na egzemplarz który na 4 miesiące posiadania 2 miesiące przeleżał w serwisie. W tym teraz leży drugi raz na to samo czyli tak skutecznie się zawiesił że nawert wyjęcie i włożenie baterii nie pomaga, mało tego, nie pomaga hard reset bo nawet nie da się go wykonać.
1. Jeśli L9 działa to jest świetny i mi na ten przykład nic więcej nie trzeba
2. Niestety trafiłem na egzemplarz który na 4 miesiące posiadania 2 miesiące przeleżał w serwisie. W tym teraz leży drugi raz na to samo czyli tak skutecznie się zawiesił że nawert wyjęcie i włożenie baterii nie pomaga, mało tego, nie pomaga hard reset bo nawet nie da się go wykonać.
Znowu się wypowiem tym razem z perspektywy czasu.
Na początku L9 był dobry, nawet super, niestety szybko przestał mi wystarczać i stał się zbyt mały, więc poszedł do "żyda".
Wiem że na obecną chwilę drugi raz bym tego nie wziął.
Teraz zagościł u mnie myPhone Cube i jest znacznie lepiej. Procek quad, 1G ramu i wyświetlacz 5cali. Przydało by się coś większego i o większej pojemności pamięci wewnętrznej. Na ten przyklad myślę o myPhone Luna. 5,5 cala, hexa core, 1G ramu itd.
Na początku L9 był dobry, nawet super, niestety szybko przestał mi wystarczać i stał się zbyt mały, więc poszedł do "żyda".
Wiem że na obecną chwilę drugi raz bym tego nie wziął.
Teraz zagościł u mnie myPhone Cube i jest znacznie lepiej. Procek quad, 1G ramu i wyświetlacz 5cali. Przydało by się coś większego i o większej pojemności pamięci wewnętrznej. Na ten przyklad myślę o myPhone Luna. 5,5 cala, hexa core, 1G ramu itd.
-
- -
U mnie ten telefon sprawdza się doskonale
U mnie również bez zastrzeżeń
Z LG przeszedłem już przez MyPhone Cube a teraz mam Huawei P8 Lite.
I jak ten Huawei P8 Lite się sprawdza? Pytam, ponieważ rozważam zakup albo jego, albo Xiaomi z oferty tego sklepu ze smartfonami na Mokotowie.
Ostatnio zmieniony 9 lut 2021, o 12:58 przez Tuśka99, łącznie zmieniany 1 raz.
Na chwilę obecną ma wszystko co mi trzeba, nie tnie się, procek 8 rdzeni i 2G ramu jednak robią robotę...
-
- -
Jak widzę przyzwoity sprzęt. Aż popatrzę na oferty na niego u różnych operatorów.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2022, o 09:03 przez Pułkownik40, łącznie zmieniany 1 raz.
porownaj sobie z innymi na komorkomacie, serio. tego miałem i byłem srednio zadowolony