Póki co można się zapisać na naklejki... Lanie wody czy faktycznie będzie komputer za 25$?
http://www.raspberrypi.org/
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękomputer Raspberry Pi za 25$
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: komputer Raspberry Pi za 25$
Miały być 2 wersje, za 25 i 35$ różnice się m.in. wielkością pamięci, ale też innymi cechami. Pierwotne pojawienie się było planowane bodajże na jesień ub. roku.
Jeżeli w końcu pojawił by się, zwłaszcza w tej cenie, było by to coś, na razie jednak niektórych ogarnęło totalne szaleństwo (a może to sprytny marketing, byle by narobić szumu). Pierwsze sztuki zostały przez "producenta" wystawione na ebay'u (na początku tego roku) rzekomo w celu wyceny (i oceny zainteresowania), oraz umożliwienia wykonania beta testów przez chętnych. Przestałem śledzić 2 ze znalezionych wówczas aukcji przy cenie ok 800-900 £, z tego co znajduję w sieci kończyły się grubo powyżej... na coś ponad 3 tys £ !!!
Jeżeli w końcu pojawił by się, zwłaszcza w tej cenie, było by to coś, na razie jednak niektórych ogarnęło totalne szaleństwo (a może to sprytny marketing, byle by narobić szumu). Pierwsze sztuki zostały przez "producenta" wystawione na ebay'u (na początku tego roku) rzekomo w celu wyceny (i oceny zainteresowania), oraz umożliwienia wykonania beta testów przez chętnych. Przestałem śledzić 2 ze znalezionych wówczas aukcji przy cenie ok 800-900 £, z tego co znajduję w sieci kończyły się grubo powyżej... na coś ponad 3 tys £ !!!
- NudaPaskuda
- -
- Kontaktowanie:
Re: komputer Raspberry Pi za 25$
Sam się nim swego czasu interesowałem. Teraz, póki co, moją uwagę przykuła OUYA - konsola za 99 dolarów której twórcy pozwalają na modyfikację hardware i software. Dla zainteresowanych: http://ouya24.blogspot.com/p/pytania-i-odpowiedzi.html