Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNa jakich sprzętach gracie? Czyli wasze gitary
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam wszystkich gitarzystów! Pomyślałem żebysmy pokaqzali na czym gramy, najlepiej fota i opis.
Zacznę od siebie
Stagg S300bk cudo to nie jest ale przywiązałem sie do niej al ejak na swoją klase to brzmi ładnie kolor czarny podstrunnica palisander korpus to klon a oto fota.
Zacznę od siebie
Stagg S300bk cudo to nie jest ale przywiązałem sie do niej al ejak na swoją klase to brzmi ładnie kolor czarny podstrunnica palisander korpus to klon a oto fota.
Ostatnio zmieniony 2 sty 2007, o 15:17 przez JimiPeace, łącznie zmieniany 2 razy.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Cort'a X6, niestety nie mam jego fotek, ale w gitara wygląda tak:
Albo na tej stronce: http://juan-ansari.tripod.com/guitars/CortX6.html
BTW. Mnie też się marzy orginalny Fender Stratocaster (może być American Standard), o czarnym korpusie i jasnej podstrunnicy oraz brzmieniu Vintage... Jeszcze Twin Reverb i... Surf Rock!
P.S.
Acha! Moje wiosło można ujżeć na niektórych fotkach z tematu z DIY o wzmacniaczu gitarowym: http://www.forum.ep.com.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
Albo na tej stronce: http://juan-ansari.tripod.com/guitars/CortX6.html
BTW. Mnie też się marzy orginalny Fender Stratocaster (może być American Standard), o czarnym korpusie i jasnej podstrunnicy oraz brzmieniu Vintage... Jeszcze Twin Reverb i... Surf Rock!
P.S.
Acha! Moje wiosło można ujżeć na niektórych fotkach z tematu z DIY o wzmacniaczu gitarowym: http://www.forum.ep.com.pl/viewtopic.ph ... sc&start=0
No też masz dobry sprzęt (24 progi! zadkość) lepszy odemnie i to wiele to gitara sredniej klasy a moja jest niskiej. widze że masz zabezpieczenia na strunach góra i dół przy uzywaniu wajchy nie rozstroi sie ale jak dla mnie to nie wyglada dobrze ale to tylko moje zdanie, a co do Fenderów to ja opisałem wygląd a co do brzmienia to też bym wybrał Vintage ponieważ pasuje do mojej muzyki. Mam plan żeby kupić może za 2 lata Fendera Squiera najlepszą wersje czyli standard i wymienić elektronikę na nową Fenderowską no i zmienić napis na główce co można łatwo zrobić nalepką wodną do kupienia. Tu można zobaczyć tego Squiera Squier no i kolor bedzie czarny bo trudno o kremowy.
[ Dodano: 19-10-2006, 11:19 ]
Mam problem z gitarą basową ponieważmusze złożyć elektronikę mam tu gniazdo, 2 potencjometry, przełącznik 2 pozycyjny dzwigienkowy na 8 wyjść! i 2wie nowe przystawki, i jak to wszystko połączyć oczywiście razem z masą? z góry dzięki za odpowiedz.
[ Dodano: 19-10-2006, 11:19 ]
Mam problem z gitarą basową ponieważmusze złożyć elektronikę mam tu gniazdo, 2 potencjometry, przełącznik 2 pozycyjny dzwigienkowy na 8 wyjść! i 2wie nowe przystawki, i jak to wszystko połączyć oczywiście razem z masą? z góry dzięki za odpowiedz.
Oto moje cudo. Bardzo się czuję do niej przywiązany, choć to moja pierwsza gitara. Nie jestem świetnym gitarzystą, ale poleciłbym wszytkim fanom mocniejszej muzyki. Jeśli ktoś zna Slayer`a z pewnością wie co to za firma i model . Wczoraj poszła struna
Piec chyba poznajecie - to ten który opisywałem na forum w DIY. Chciałbym go sprzedać, jeśli ktoś chętny proszę pisać
Piec chyba poznajecie - to ten który opisywałem na forum w DIY. Chciałbym go sprzedać, jeśli ktoś chętny proszę pisać
Gitara jest jak to mówia dzieci z podstawówki super extra, choć nie przepadam za takimi kształtami ale to kwestia gustu, widze że grasz muzyke hevy rock bo efekt "Metal Zone" i na kablach też nie oszczędzasz, to dobrze ale takie kable "laboga" to raczej studyjne ale nei mówie że masz ich nie korzystać w domu. gitara o przeznaczeniu do mocniejszej muzy 2x humbucker podobnie jak kolega petersz
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
No dobra ,i ja pokażę co mam choć cudów nie posiadam.Nowy Cort X-11 i stary ,coś ok. 14 lat Mensfeld Fingertip.Do tego akustyczny Defil żony która wniosła go w posagu do małżeństwa.Niestety ,nikt nie chce na nim grać Za trudno Marzy mi się jeszcze coś Lespoulowatego ,np. Epiphone ale nie wiem kiedy sobie pozwolę.
Ja kable robie sam, ale mam zamiar kupić kręcone. Z efektów to mam: Marshalla Bluesbreaker II , Distorion Ibaneza DS7 Z serii Tone-lok i kaczke Labogi. Tego Ibaneza i kaczke Labogi chcę sprzedać jak by był ktoś chętny. Wzmacnicza nie posiadam niestety, a chciałbym jakiś lampowy zrobić ale sam nie dam rady Szkoda bo bardzo bym chciał mieć swojego lampiaczka.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Schemat jest w dziale "Wzmacniacze gitarowe".Rzeczywiście wygląda na łatwy, Zaświeciła we mnie nadzieja :629: A można wiedzieć jakie lampy są na preampie i jakie głośniki będą tam wsadzone? Na lampach nie oszczędzano w tym preampie (ElectroHarmonic).
Pozdrawiam!
Końcowka mocy 300W i dwa głośniki (jak ktoś się zastanowi...) Beyma 12GU (101dB!) podpięte szeregowo a jak nie to pomyślę nad wyborem... może kupię coś okazyjnie na allegro.
Paczkę już mam tylko trzeba ją odremontować - pozostałośc po stary piecu lampowym do basu.
Co do lamp, to widzę u Ciebie "audiofilskie" podejscie do sprawy... a szkoda.
To że lampa jest Electro Harmonix to nie znaczy, że jest lepsza od NOS-a RFT czy TESLI.
-
- -
Witam! Jeżeli nie masz wzmacniacza to proponuje to http://www.forum.ep.com.pl/viewtopic.php?t=16429 Wychodzi to bardzo tanio, wszystkie lampy zastosowałem radzieckie, kosztowały one 33zł nówki! W wczoraj jeden z naszych Kolegów to poskładał, pewnie nie długo to odpali, zobaczymy, co powie! Dla celów domowych to jest wystarczające, a zawsze to można wspomóc końcówką tranzystorową jako hybryda! On też nigdy tego nie robił, a jednak zrobił, zrób najpierw płytkę, a potem już z górki, na pewno Ci pomożemy to uruchomić!Wzmacnicza nie posiadam niestety, a chciałbym jakiś lampowy zrobić ale sam nie dam rady. Szkoda bo bardzo bym chciał mieć swojego lampiaczka.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam
[ Dodano: 01-03-2007, 10:14 ]
Witam! No nareszcie ktoś to poskładał, ciekaw jestem Twojej opinii odsłuchowej, nic nie piszesz, jakie wrażenia?Bardzo tani i łatwy jest przedwzmacniacz Janka
Zobacz:
Pozdrawiam
Witam! Własnie stałem sie posiadaczem nowego efektu! Sami zobaczcie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=179146300
Nowy kosztuje (w stanach) 360zł Gość jeszcze miał Octave fuzz ale też odrazu poszedł i jakies tam jescze pedały chyba rotovibe za 400zł i mister cry baby same żadkości....
Pozdrawiam!
Nowy kosztuje (w stanach) 360zł Gość jeszcze miał Octave fuzz ale też odrazu poszedł i jakies tam jescze pedały chyba rotovibe za 400zł i mister cry baby same żadkości....
Pozdrawiam!
-
- -
- Kontaktowanie:
To ja też sie dopisze
Gitara - Ibanez RG270 wprost z USA ale i tak wyprodukowany w Korei, ale lepsze to niż Chiny Fotki niestety nie posiadam, a gitara jaka mi sie marzy to jakis Les Paul Gibsona
Efekt - Boss MT-2
kable jak to kable ;]
Wzmacniacze: stara Tesla, z nowym preampem (4x EL34, ECC85, ECC83 i EF86)
drugi wzmacniacz to złożona niedawno główka opracowana przez Pana Janka
LINK
kolumna złożona z 4 głośników Beyma 12AG100
Pozdrawiam
Gitara - Ibanez RG270 wprost z USA ale i tak wyprodukowany w Korei, ale lepsze to niż Chiny Fotki niestety nie posiadam, a gitara jaka mi sie marzy to jakis Les Paul Gibsona
Efekt - Boss MT-2
kable jak to kable ;]
Wzmacniacze: stara Tesla, z nowym preampem (4x EL34, ECC85, ECC83 i EF86)
drugi wzmacniacz to złożona niedawno główka opracowana przez Pana Janka
LINK
kolumna złożona z 4 głośników Beyma 12AG100
Pozdrawiam