Od wczoraj otwiera mi sie kilka stron np www.yahoo.com www.msn.com www.o2.pl ale inne dzialaja co to moze byc?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzy tez tak macie?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
mam odpowiedź.
Dawniej Nask dał TP pulę dresów IP które na zachodzie były na niektórych serwerach poblokowane gdyż kiedyś ktoś wykorzystał ich do niecnych celów- bezwładnośćaminów powodowała, że uczciwi nowi posiadacze tych adesów mieli problem z dostaniem się na te strony. Jak widzę z opisu prawdopododbnie jako geatway masz ruterek z dymanicznym IP , oczywiście ty moje domysły i jestem ciekaw jak jest w istocie- Stąd problem był przejściowy- od strony LANu musisz mieć nata więc siłą rzeczy wszyscy użytkownicy mieli problem bo defakto dla świata byliście jako jeden wielki intruz:)
tak mamy dynamiczny adres IP oraz NAT oczym pisalem kiedys ze zabezpieczenie do sciagania 20 plikow (archiwum) dziala bo wystarczy zresetowac router tylko sie zastanawiam skad sie to wzielo bo juz mamy siec trzy lata a takie cos zrobilo sie pierwszy raz 'wielki intruz' cos Ty ja mam tylko 171 te 9 extra chetnie bym nawet kupil
BTW fajnie ze z powrotem zagladasz na forum
BTW fajnie ze z powrotem zagladasz na forum
hej
Adresy ip dostajesz dynamicznie z jakiejś sporej puli adresowej którą dysponuje TP
( domyślam się to on jest twoim ISP ) , więc po prostu miałeś pecha...tak jak mówiłem temat adresów IP przez które nie można się dostać na strony był już znany jakiś czas temu i wiele stron odbanowało je, ale jak widać jeszcze nie wszystkie....
powodzenia
( domyślam się to on jest twoim ISP ) , więc po prostu miałeś pecha...tak jak mówiłem temat adresów IP przez które nie można się dostać na strony był już znany jakiś czas temu i wiele stron odbanowało je, ale jak widać jeszcze nie wszystkie....
powodzenia