Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Czy tez tak macie?

Awatar użytkownika
ACeK
-
-
Czy tez tak macie?

Postautor: ACeK » 29 lis 2005, o 11:26

:) Od wczoraj :no: otwiera mi sie kilka stron np www.yahoo.com www.msn.com www.o2.pl ale inne dzialaja co to moze byc? :wink:
:D

czarutek

Postautor: czarutek » 29 lis 2005, o 11:31

Mi się one otwierają.

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 29 lis 2005, o 12:22

[center]Obrazek [/center]
:) Mnie sie nie otwieraja inne zalaczaja tak jak widac na obrazku i nie wiem co moze byc :?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 29 lis 2005, o 12:38

Bardzo dziwne...
A skanowałeś kompa?
Może wkradł Ci się jakiś wir albo robal i powoduje takie coś...

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 29 lis 2005, o 14:24

:) dla mnie to bylo szokujace :o bylo bo teraz juz dziala :P ale nie wiem co moglo byc bo to nie dzialalo nie tylko na moim kompie ale na wszystkich jakie mamy w naszej sieci (router i dwa huby) :( teraz sie odblokowalo ale mnie nurtuje co to moglo byc :wink:

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

mam odpowiedź.

Postautor: areczkas » 29 lis 2005, o 20:48

Dawniej Nask dał TP pulę dresów IP które na zachodzie były na niektórych serwerach poblokowane gdyż kiedyś ktoś wykorzystał ich do niecnych celów- bezwładnośćaminów powodowała, że uczciwi nowi posiadacze tych adesów mieli problem z dostaniem się na te strony. Jak widzę z opisu prawdopododbnie jako geatway masz ruterek z dymanicznym IP , oczywiście ty moje domysły i jestem ciekaw jak jest w istocie- Stąd problem był przejściowy- od strony LANu musisz mieć nata więc siłą rzeczy wszyscy użytkownicy mieli problem bo defakto dla świata byliście jako jeden wielki intruz:)

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 30 lis 2005, o 22:53

:) tak mamy dynamiczny adres IP oraz NAT oczym pisalem kiedys ze zabezpieczenie do sciagania 20 plikow (archiwum) :no: dziala bo wystarczy zresetowac router :wink: tylko sie zastanawiam skad sie to wzielo bo juz mamy siec trzy lata a takie cos zrobilo sie pierwszy raz :o 'wielki intruz' cos Ty ja mam tylko 171 :( te 9 extra chetnie bym nawet kupil :wink:

BTW fajnie ze z powrotem zagladasz na forum :P

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

hej

Postautor: areczkas » 1 gru 2005, o 08:02

Adresy ip dostajesz dynamicznie z jakiejś sporej puli adresowej którą dysponuje TP
( domyślam się to on jest twoim ISP ) , więc po prostu miałeś pecha...tak jak mówiłem temat adresów IP przez które nie można się dostać na strony był już znany jakiś czas temu i wiele stron odbanowało je, ale jak widać jeszcze nie wszystkie....

powodzenia

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”