Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKalkulator do misji specjalnych
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam!
Szukam kalkulatora, który musi przynajmniej liczyć całki, rozrysowywać funkcje itp. i krok po kroku pokazywać swoje obliczenia.
Zastanawiałam się nad TI-89 i TI-Nspire, ale nie jestem pewna czy one mają właśnie taki tutorial.
Czy jesteście w stanie mi trochę więcej o nich powiedzieć i ewentualnie zaproponować inne (w miarę przystępnych cenach)?
Z góry dzięki!
Anza
Szukam kalkulatora, który musi przynajmniej liczyć całki, rozrysowywać funkcje itp. i krok po kroku pokazywać swoje obliczenia.
Zastanawiałam się nad TI-89 i TI-Nspire, ale nie jestem pewna czy one mają właśnie taki tutorial.
Czy jesteście w stanie mi trochę więcej o nich powiedzieć i ewentualnie zaproponować inne (w miarę przystępnych cenach)?
Z góry dzięki!
Anza
- Darlington
- -
- Darlington
- -
Re: Kalkulator do misji specjalnych
Zgadzam się Zdecydowanie kalkulator Casio. Sam posiadam ten model kalkulatora i przydaje mi się już dobrze od dłuższego czasu. Myślę, że cena 100 zł nie jest wygórowana, szczególnie, że posiada tyle funkcji.
Casio FX-991ES jest świetny. Stukam w niego od 5 lat i bardzo polecam.
Te pokazywanie obliczeń krok po kroku, całki na symbolach, itp to na uczelnie ma się przydać? Bo jeśli tak to lepiej będzie matlaba ściągnąć poza uczelnią już takie rzeczy się nie przydają.
Te pokazywanie obliczeń krok po kroku, całki na symbolach, itp to na uczelnie ma się przydać? Bo jeśli tak to lepiej będzie matlaba ściągnąć poza uczelnią już takie rzeczy się nie przydają.
- Łukasz Krysiewicz
- -
A gdyby jednak potrzebny był kieszonkowy to ten jest fajny:
http://www.nzeldes.com/HOC/Correntator.htm
http://www.nzeldes.com/HOC/Correntator.htm
Mam podobny, ale trochę większy 15kg żelastwa!
http://leon-instruments.blogspot.com/20 ... html#facit
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Ja używałem Derive od TI. Ale oczywiście wymaga komputera PC, jednak teraz netbooki są takie małe...
-
- -
Polecam Casio. Ofertę mają na tyle bogatą, ze najprościej podejdź do salonu, aby Ci zaprezentowano.
Ja też jestem za Casio i jak najbardziej model Casio fx-991ES Ci wystarczy
Ty też moderatorom nie dasz odpocząć.
A do tematu;
Wiele pozytywnych zdań na temat Casio.
Zajmują się konstrukcją urządzeń tego typu już zawsze. N.p.
1965 Elektroniczny Kalkulator z wewnętrzną pamięcią.
Do dziś, jeżeli chodzi o kalkulatory to mają ten produkt opanowany super.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2012, o 21:57 przez ECC88, łącznie zmieniany 1 raz.
Super przykład...
w końcu "od przedszkola do Opola" (ewolucja, będąca przełożeniem matematyki z "kartki papieru na krzem")
w końcu "od przedszkola do Opola" (ewolucja, będąca przełożeniem matematyki z "kartki papieru na krzem")