chciałabym wysłać kurierem laptopa, ale nigdy dotąd nie korzystałam z ich usług.
macie doświadczenie? jaką firmę kurierską polecacie?
znalazłam takie ceny https://www.kurjerzy.pl/przesylki_kurierskie_cennik , czy to tanio?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięwysłanie laptopa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -
Witam. Żadnej reklamy tutaj nie widzę, ale cóż... może jestem mało spostrzegawczy.
Co do firm kurierskich, ja już się nauczyłem, że każda dobra jeśli ubezpieczysz przesyłkę i dodasz opcję"ostrożnie" - wtedy nic się nie dzieje, nikt nie rzuca, nic nie ginie.
Wiadomo, że czasem się zdarza, że jednak potłuką czy wsiąknie, ale pieniądze za straty są i można kupić nowy sprzęt.
Ja np. ubezpieczam rzez o wartości 1000zł na 1500zł, wolę dac te kilka zł więcej i mieć spokój.
Co do firm kurierskich, ja już się nauczyłem, że każda dobra jeśli ubezpieczysz przesyłkę i dodasz opcję"ostrożnie" - wtedy nic się nie dzieje, nikt nie rzuca, nic nie ginie.
Wiadomo, że czasem się zdarza, że jednak potłuką czy wsiąknie, ale pieniądze za straty są i można kupić nowy sprzęt.
Ja np. ubezpieczam rzez o wartości 1000zł na 1500zł, wolę dac te kilka zł więcej i mieć spokój.
Coś te ceny nie współgrają z tymi z oficjalnych strony danych przewoźników.
A w kwestii ubezpieczenia, to przynajmniej większość znanych mi firm kurierskich oferuje w standardzie ubezpieczenia (bez dopłat) do pewnej kwoty, zwykle coś koło 5-20 tys. Tak więc nie wiąże się to z jakimiś super kosztami.
Dobra opakowanie przesyłki to podstawa.
A w kwestii ubezpieczenia, to przynajmniej większość znanych mi firm kurierskich oferuje w standardzie ubezpieczenia (bez dopłat) do pewnej kwoty, zwykle coś koło 5-20 tys. Tak więc nie wiąże się to z jakimiś super kosztami.
Dobra opakowanie przesyłki to podstawa.