Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

"Niewygodna Prawda"

Awatar użytkownika
bis
-
-

Postautor: bis » 21 mar 2007, o 11:29

Tak na początek, dla wszystkich "czytających inaczej" (osobliwie pajączka) w pierwszych dwóch zdaniach w tym wątku napisałem co sądzę o ociepleniu. W trzecim zaś oceniłem co sadzę o wpływie człowieka na to ocieplenie. Reszta moich wypowiedzi podsuwała fakty które, w moim przekonaniu, swiadczą o tym ze mam rację. Próbuję też, przy pomocy faktów, pokazać że procesy zmian klimatycznych są stosunkowo "szybkie". Jak do tej pory nikt nie odniósł sie do tych faktów. Oraz do prostych pytań: "Co powodowało globalne ocieplenia wczesniej?", "jak była ich skala?", "jaki jest realny udział człowieka w generowaniu czynników prowzrostowych?" Łatwo jest rzucac stwierdzenia typu "wierzę że ma duży wpływ" czy "prawda lezy po środku" itp. Ale cały czas bez jakiejkolwiek próby ujęcia ilościowego.
A już szczególnie ubawia minie pytanie pajączka dlaczego nie sięgam do żródeł w postaci tego filmu. Jak rozumiem historię starożytnej Grecji miał bym poznawać na filmach typu "Troja" albo "300". Ja akurat nieco inaczej traktuję pojęcie żródeł.
A teraz trochę z innej strony. Tu jest ciekawa informacja.http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4001182.html
O tych mapach wiedziałem od dawna ale ktoś zadał sobie trud aby ocenić kiedy to było. (dla pajączka: najważniejszą informacją jest fakt ,że potwierdzono, że było dużo cieplej niż obecnie (rozmiar lądolodu na Antarktydzie i Grenlandii), co do reszty mozna się zgadzać lub nie, mapy moga byc prawdziwe lub oszukane ale nie to jest faktem w tej informacji)

bis
ps. End: serdzecznie dziękuję za odblokowanie konta!. :564:

A teraz jeszcze to:
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4293708.html

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”