Ciekaw jestem czy można coś takiego sobie wykonać w domu...(ale chyba marne szanse- próżnia... pewnie dla Alka to nie był by problem

Można to u nas gdzieś kupić?
Na jakiej zasadzie to działa ?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Cześć Tasza, uwielbiam po prostu "kopać" w googluEndzik, gdzieś Ty to wyszukał Surprised
Zagadnem do niegozagadnij naszego forumowicza - brzozi - on może
Ci podpowiedzieć gdzie tego szukać lub z kim się dalej kontaktow
kolego ale glupoty opowiadasz ..mam nadzieje ze jestes jeszcze w gimnazjum bo wiedza ktora prezentujesz jest .... wiatraczek sie kreci dlatego ze w bance zostalo troche gazu czarne czesci wiatraczka sa pokryte weglem zeby lepiej absorowaly cieplo one nagrzewaja ten gaz i powoduja odpychanie wiatraczkaJeśli to jest to samo co mam na myśli to wiatraczek w ruch wprawia strumien fotonów padających na łopatki... wiatraczek musi być niesamowicie lekki żaby się mógł poruszać, no i próźnia w bańce.
Gazu raczej tam nie ma...wiatraczek sie kreci dlatego ze w bance zostalo troche gazu
tak szpilka , cos ala lozysko i wiatraczek i baniak ze szkla trzba tylko dobrze wyssac powietrzeNo teraz już wszytsko jasne
Sugerowałem się tym co było napisane na stronie, nie wiedziałem, że jest tam jakiś gaz.
Napisano PRÓŻNIA to tak to zrozumiałem.
Czyli istnieje możliwość stworzenia takiego Radiometra w domu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości