Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWindows Longhorn Inspirant
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam...
Miałem już wcześniej napisać o tym dodatku do XP (a raczej nakładce) ale jakoś tak zeszło. W sumie nic wielkiego a jednak miłe dla oka. I dopiero wszędobylski Endi zauważył tą zmianę w wyglądzie okienek...
Więc nakładka ta to Pack Longhorn Inspirant którą można pobrać z www.instalki.pl Zmieniłem kolor okna z białego na szare bo białe tło bardzo razi (ustawienia XP) Do podmiany innych ikon użyłem darmowego ICONPHILE (w załączniku) i zastosowałem inny pakiet ikonek do wyglądu (załącznik)
Gdyby ktoś miał z czymś problemy a chciał się pobawić w to, chętnie służę pomocą....
Miałem już wcześniej napisać o tym dodatku do XP (a raczej nakładce) ale jakoś tak zeszło. W sumie nic wielkiego a jednak miłe dla oka. I dopiero wszędobylski Endi zauważył tą zmianę w wyglądzie okienek...
Więc nakładka ta to Pack Longhorn Inspirant którą można pobrać z www.instalki.pl Zmieniłem kolor okna z białego na szare bo białe tło bardzo razi (ustawienia XP) Do podmiany innych ikon użyłem darmowego ICONPHILE (w załączniku) i zastosowałem inny pakiet ikonek do wyglądu (załącznik)
Gdyby ktoś miał z czymś problemy a chciał się pobawić w to, chętnie służę pomocą....
- Załączniki
-
- zrzut1.jpg
- (37.47KiB)Pobrany 323 razy
-
- zrzut2.jpg
- (34.09KiB)Pobrany 322 razy
A ja mam problem
Przypadkowo skasowałem sobie kosz z menu i teraz nie wiem jak go przywrócić....
Marecki, nie wiesz jak mogę to zrobić?
No i jak wywalić ten stary kosz?
Przypadkowo skasowałem sobie kosz z menu i teraz nie wiem jak go przywrócić....
Marecki, nie wiesz jak mogę to zrobić?
No i jak wywalić ten stary kosz?
- Załączniki
-
- problem.JPG
- (12.68KiB)Pobrany 261 razy
Wywalić wszystkie ikonki z pulpitu i zostawić DOCK ???? Też bym chciał ale bałem się że jak pozbędę się kosza to mogę go potem nie przywrócić ... (tego starego)
Ps. Windows XP.icl to biblioteka ikon, z niej pobiera się ikonki do podmiany. Można umieścić w każdym dowolnym miejscu może być w katalogu C:\Windows ale w razie formatowania dysku C (tego po jakiejś awari) tracimy ten zbiór. Dlatego ja ten plik trzymam na dysku E.
A zmieniając ten pasek regulujemy powiększenie ikon po najechaniu kursorem. Te duże są trochę za duże...
Ps. Windows XP.icl to biblioteka ikon, z niej pobiera się ikonki do podmiany. Można umieścić w każdym dowolnym miejscu może być w katalogu C:\Windows ale w razie formatowania dysku C (tego po jakiejś awari) tracimy ten zbiór. Dlatego ja ten plik trzymam na dysku E.
A zmieniając ten pasek regulujemy powiększenie ikon po najechaniu kursorem. Te duże są trochę za duże...
Spróbowałem zrobić to dla .avi i nie było problemu... ale dla .mpg faktycznie nie chce podmienić ikonek. Ikonka pliku .mpg u mnie jest tego programu który otwiera ten plik (SubeditPlayer)Jedno pytanie: dlaczego nie mogę podmienić ikonek (przy pomocy ICONPHILE) dla plików *.avi, czy *.mpg ?
A spróbuj w programie który otwiera ci te pliki odhaczyć pliki kojarzone przez program i spróbować jeszcze raz...
PS. A co zaznaczyłeś w zakładce WIDOK dowolnego okna XP? Ikony, miniatury czy kafelki?
Mama ustawiony (domyślny) odtwarzacz Media Player Classic. Odhaczyłem pliki, jak powiedziałeś, ale dalej to samo...a ikonki tych plików wyglądają jak widać poniżej.
P.S. Ikonek plików muzycznych też nie mogę podmienić // w zakładce "widok" zaznaczałem kafelki, ikony, listę...ale to i tak nic nie zmieniło.
P.S. Ikonek plików muzycznych też nie mogę podmienić // w zakładce "widok" zaznaczałem kafelki, ikony, listę...ale to i tak nic nie zmieniło.
- Załączniki
-
- ikona.gif (1.67KiB)Przejrzano 6472 razy