Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Prezent dla żony

Czereśniak
-
-
Prezent dla żony

Postautor: Czereśniak » 20 paź 2022, o 11:12

Hejka! Potrzebuję Waszej pomocy. Żona niedługo ma urodziny i trzeba będzie pomyśleć nad jakimś fajnym prezentem. Ja nie mam za bardzo głowy do takich rzeczy, najczęściej po prostu kupuję jej parę droższych kremów i na tym kończy się temat. W tym roku strasznie narzeka na cellulit, więc chyba padnie na kosmetyki do ciała. Tutaj https://www.ezebra.pl/pl/blog/jakie-kos ... 52268.html znalazłem parę gotowych propozycji. Tylko mam mały dylemat, mianowicie - czy takie produkty na mankamenty ciała w ogóle wypada kupić na prezent? Nie chcę, żeby się żona obraziła na amen.

zidane
-
-

Re: Prezent dla żony

Postautor: zidane » 28 lis 2024, o 08:58

Cześć wszystkim! Moje łokcie są tak suche, że aż popękały, a swędzenie nie daje mi spokoju. Stosowałam wazelinę i inne domowe sposoby, ale efekt jest taki sobie. Może ktoś ma jakiś krem albo balsam, który działa na takie rzeczy?

cezik
-
-

Re: Prezent dla żony

Postautor: cezik » 28 lis 2024, o 11:45

Łokcie to faktycznie trudny temat, bo tam skóra jest grubsza i trudniej ją zregenerować. Miałam taki sam problem w zeszłym roku i wiem, jak to potrafi wkurzać. Na początek polecam peeling – ale delikatny, żeby nie podrażnić jeszcze bardziej. Potem dobrze jest nałożyć jakiś konkretny krem. Może zainteresuje Cię ten artykuł: https://produktybonifraterskie.pl/kosme ... iesc-ulge/. Znajdziesz tam parę fajnych opcji, zwłaszcza jeśli lubisz naturalne składniki. Pamiętaj też, żeby smarować się regularnie, a nie tylko wtedy, kiedy swędzi, bo to może zapobiec nawrotom. Zamiast wazeliny spróbuj czegoś z mocznikiem albo olejem z awokado – te składniki są super nawilżające i regenerujące. No i nie zapominaj o piciu wody, bo sucha skóra to często objaw odwodnienia.

Wróć do „Nie(elektroniczny) Hyde Park”