Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJaki najlepszy agregat na budowę
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Jak w temacie. Szukam najlepszego agregatu na budowę. Co będzie dobrze się sprawdzało?
Re: Jaki najlepszy agregat na budowę
Aktualnie jestem w trakcie budowy, tak wiec pewne doświadczenie już mam. Nie polecam na pewno kupowania tanich asgregatów, podróbek bo będziesz żałował. Miałem jakieś podróbki które kupiłem od Włochów którzy jechali z targów i chcieli się ich pozbyć bo do samolotu nie mogli ich zabrać. Chcieli 4500 a dałem za nie 2500. Jeden spalił się przy duzym Bosch-u a drugi po tygodniu przy betoniarce tak więc jak sam widzisz zakup świetny. Tylko silniki pracują a prądnice siwy dym. Ale za to mam oryginalnego Hagena, który kupiłem jakiś rok temu w Leroy Merlin (wcale nie za tak dużo większe pieniądze) i pracuje do dziś niezawodnie. Tylko olej wymieniam. Sprawdź sobie agregat prądotwórczy właśnie w Leroy Merlin, mają kilka dobrych modeli, możesz wybrać odpowiednią moc dla siebie. Sugeruję kupić ten o nieco wiekszej mocy, dzieki temu podłaczysz sobie go potem pod instalację i będziesz miał awaryjne zasilanie elektryczne w domu.
Druga opcja to prąd budowlany, ale sam robiłem sobie wyliczenia i wychodzi bardzo drogo. Agregat prądotwórczy wyjdzie taniej w trakcie budowy.
Druga opcja to prąd budowlany, ale sam robiłem sobie wyliczenia i wychodzi bardzo drogo. Agregat prądotwórczy wyjdzie taniej w trakcie budowy.
Re: Jaki najlepszy agregat na budowę
A sprawdzaliście może opinie w internecie który model cieszy się największym uznaniem?