Napiszcie jak to rozegrać. Prowadziłem interesy z pewnym człowiekiem i mnie oszukał na kilkanaście tysięcy złotych...
Potrzeba kogoś z Warszawy do odzyskania pieniędzy.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z dłużnikiem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Re: Problem z dłużnikiem
Niestety w życiu nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego co nas może spotkać. Prowadzenie biznesu to zawsze ryzyko z jakim trzeba się liczyć. Co ciekawe to ludzie też potrafią bardzo dobrze udawać naszych najlepszych kontrahentów, by nagle nas oszukać. Zazwyczaj zaczyna się od mniejszych zamówień z zapłatą w ratach tylko po to aby zniknąć w najmniej oczekiwanym momencie z większymi pieniędzmi. Oczywiście bez sądu się nie obędzie dlatego w pierwszej kolejności musisz wytoczyć proces. Po otrzymaniu nakazu spłaty przez dłużnika trzeba będzie udać się z tym do komornik warszawa wola bo widzę szukasz kogoś ze stolicy. Wiele kiedyś czytałem na ten temat w internecie, jednym z najczęstszych wyborów był właśnie komornik sądowy. Jednym z głównych argumentów za takim wyborem była skuteczność podjętych działań.
Najlepiej do sądu sprawę zgłosić no jak wspomniał przedmówca komornik będzie pobierał zadłużenie.
Czasem nie ma wyjścia i trzeba postąpić właśnie tak jak opisuje to mój przedmówca