Natrafiłem na recenzję konta direct w banku ing i zastanawiam się nad otwarciem rachunku osobistego. Kusi mnie darmowe prowadzenie konta, bez warunku wpływu wynagrodzenia na ror. Jak pisałem obecny rachunek niestety nie spełnia moich oczekiwań. Bank nie omieszkał wprowadzić nowych opłat. Zaś ja nie lubię gdy ktoś chce mnie robić w jajo. Nie ważne czy jest to bank, czy też inna instytucja finansowa albo osoba prywatna. Po to mamy wolny rybek, aby firmy walczyły o klientów a nie tylko na nich żerowały. Jestem, więc za głosowaniem nogami i szybką zmianą konta bankowego, jeżeli tylko te nie spełnia oczekiwań. Po co przepłacać, jeżeli w innym podmiocie można mieć to samo taniej albo nawet za darmo. Przeczytałem gdzieś tutaj na forum, że konto ing bank śląski prowadzi bez zbyt wysokich opłat. Będąc nieco w opozycji w stosunku do instytucji finansowych, które chcą żerować na klientach. Nie zrozumiałem jednak jak sytuacja wygląda w przypadku karty.

Czy jest darmowa, kiedy wydam nią min. 300zł miesięcznie?
Chyba taki jest warunek bezpłatności karty debetowej wydawanej przez ING Bank Śląski?