Tak przy okazji, kiedy przeglądałem oferty Allegro znalazłem coś takiegoTU . Naprawdę nie jestem wredny, ale czytając opis ubawiłem się do łez a szczególnie moja uwagę przykuł fragment opisujący charakter zastosowania tranzystora BUZ11 „Druga płytka zawiera cztery tranzystorki, na których widać napisy: ST A435 Malaysia BUZ11 (lub BUZII) Z nazwy wnioskuję, że są to jakieś sterowniki buzzerka również znajdującego się na płytce.”
Od razu chcę się wytłumaczyć, że nie chciałem drwić z właściciela owej okazji tylko opis „skarbów”, jakie się tam znajdują wzbudził we mnie szczerą radość.
Pozdrawiam Wszystkich.
Temet przeniosłem do odpowiedniego działu The End
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięTrochę zabawy z allegro
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Tak na marginesie to w części sprzętu kosmicznego (sondy), OBECNIE produkowanego. Stosuje się procesory (8085 i 80386) właśnie z takich starych rozbieranek, ale o udokumentowanej historii użycia. Dlaczego? A bo mają one dokładnie obliczalną niezawodność, są wystarzone i produkowane w technologiach mniej wrażliwych na promieniowanie w kosmosie (duzy wymiar technologiczny). NASA wydaje spore pieniądze na poszukiwania takich podzespołów.
-
- -
- Kontaktowanie:
Reklama dzwignia handlu.
Swego czasu rozwalila mnie taka oto aukcja:
Rower górski, biały! Jedyny w swoim rodzaju! (numer aukcji 15509718)
Cena wywolawcza 10 zl
Tekst:
Wspanialy rower gorki! W Polsce jest takich nie wiele, wiec mysle ze naprawde warto!
Ps. ImageShack jakies reorganizacje ma, wiec obrazek czasem moze sie nie wyswietlic... ale warto zobaczyc
Swego czasu rozwalila mnie taka oto aukcja:
Rower górski, biały! Jedyny w swoim rodzaju! (numer aukcji 15509718)
Cena wywolawcza 10 zl
Tekst:
Wspanialy rower gorki! W Polsce jest takich nie wiele, wiec mysle ze naprawde warto!
Ps. ImageShack jakies reorganizacje ma, wiec obrazek czasem moze sie nie wyswietlic... ale warto zobaczyc