Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Naprawa gniazda słuchawkowego w mp3 Creative'a

Paul250
-
-
Kontaktowanie:
Naprawa gniazda słuchawkowego w mp3 Creative'a

Postautor: Paul250 » 30 cze 2008, o 16:22

Cześć,

mam problem z gniazdem słuchawkowym w odtwarzaczu mp3 Creative Zen Touch 20 Gb. Objawy standardowe: zniekształcony dźwięk lub jego brak, zanikanie przy poruszaniu kablem, itd.

Szukałem trochę w necie informacji na ten temat i podobno w tego typu przypadkach dobry elektronik naprawia taką usterkę w 10min. Niestety nie znam się na tym za bardzo, więc byłbym ogromnie wdzięczny, gdyby mi ktoś wskazał punkt takich napraw w Warszawie, może polecił znajomego elektronika...

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki,

pozdr!

P.S Dodam jeszcze, że producent - Creative - nie wykonuje tego typu napraw po gwarancji. Jedyne co mi zaproponowali w mailu (jedyna droga kontaktu z tą firmą) to upust 10% na nowy odtwarzacz :608:

MarekK
-
-

Postautor: MarekK » 1 lip 2008, o 12:28

Adres w (niestety) Lublinie: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=374468238
Sprawa pewno jest prosta ale ja nie mam pojęcia jak się to otwiera.

Marek

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Re: Naprawa gniazda słuchawkowego w mp3 Creative'a

Postautor: end » 2 lip 2008, o 00:17

Cześć,

mam problem z gniazdem słuchawkowym w odtwarzaczu mp3 Creative Zen Touch 20 Gb. Objawy standardowe: zniekształcony dźwięk lub jego brak, zanikanie przy poruszaniu kablem, itd.

Szukałem trochę w necie informacji na ten temat i podobno w tego typu przypadkach dobry elektronik naprawia taką usterkę w 10min. Niestety nie znam się na tym za bardzo, więc byłbym ogromnie wdzięczny, gdyby mi ktoś wskazał punkt takich napraw w Warszawie, może polecił znajomego elektronika...

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki,

pozdr!

P.S Dodam jeszcze, że producent - Creative - nie wykonuje tego typu napraw po gwarancji. Jedyne co mi zaproponowali w mailu (jedyna droga kontaktu z tą firmą) to upust 10% na nowy odtwarzacz :608:
To typowy objaw zimnego lutu/urwania gniazda "jack" - faktycznie naprawa zajmuje 10 min. z rozkręceniem. Szkoda, że nie mieszkam bliżej, bo bym Ci to polutował za przysłowiowe piwko. Chyba, że mi go wyślesz.

P.S. Ten Allegrowicz to nie wiem czy jest godny polecenia - dwa negi za "naprawę" mp3 ;)

Paul250
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Paul250 » 5 lip 2008, o 17:56

no właśnie tak podejrzewałem, że to te zimne luty. Tego faceta na allegro zauważyłem kiedyś już ale wolałem uniknąć wysyłki sprzętu do Lublina do nieznanej osoby. Widzę, że będę musiał zaryzykować... Chyba, że w wakację zajadę do Dolnośląskiego, wówczas uderzę do Ciebie - End :D Dzięki w każdym razie za pomoc!

wankus
-
-

naprawa gniazda sluchawkowego - RIO KARMA

Postautor: wankus » 22 gru 2008, o 13:34

witam,

ja mam podobny problem, tyle ze z playerem RIO KARMA

jako ze nie czuje sie na silach zeby lutowac gniazdo sluchawkowe (inne, wieksze i prostsze rzeczy lutowalem) wiec szukam sprawdzonego serwisu/ czlowieka w warszawie ktory moglby naprawic gniazdo sluchawkowe w odtwarzaczu RIO KARMA - czasami gniazdo przerywa i slychac tylko 1 kanal, sprawdzone na kilku sluchawkach.

kto sledzi temat playerow mp3 ten wie co to za odtwarzacz, dodam ze juz niedostepny w sprzedazy... niestety

probowalem posklejac to gniazdo ale nadal przerywa wiec chcialbym aby ktos pomogl to zrobic porzadnie, badz wymienic na inne pasujace gniazdo.

to szeroie czarne to wlasnie gniazdo, u mnie niestety jest popekane.

Obrazek

wobec tego mam prosbe o podanie tu, na forum, badz na priva info dot. osoby badz serwisu w wawie gdzie moglbym zrobic taka naprawe. dostarczam sama plyte glowna, bowiem rozbieranie tego dosc kruchego playera jest delikatne i latwo o uszkodzenie, ja juz mam wprawe ;)
jakby co to GG# 500234

z gory dziekuje

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 26 gru 2008, o 22:47

Oddaj gdzieś do serwisu - najlepiej popytaj w serwisach GSM, bo tam "lubią" się bawić w SMD, BGA itp. więc wymiana gniazda dla serwisanta nie będzie zbyt trudna. Ale trzeba wziąć pod uwagę to, że zajdzie pewnie potrzeba przeróbki tego gniazda na inne np. z uszkodzonego MP3/Discmana itp. Trzeba by coś dopasować, ale tak na odległość ciężko cokolwiek stwierdzić w temacie - niestety.

P.S. Może to nie wina gniazda jeśli je posklejałeś? Pady koło gniazda się trzymają? Może pęknięte są i przerywa?

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”