Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Podłączenie mikrofonu do starego typu wzmacniacza.

andrzej75
-
-
Podłączenie mikrofonu do starego typu wzmacniacza.

Postautor: andrzej75 » 19 cze 2008, o 20:41

Witam !! Proszę o podpowiedź jak podłączyć mikrofon do starego typu wzmacniacza ( chodzi o wlutowanie gniazdka drzeka na kablu ). Zamontowałem mikrofon lecz nie wiem dlaczego słychać głośnik po włączeniu mikrofonu ( tak jak ciche zwarcie) , przy właściwej pracy mikrofonu.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 cze 2008, o 14:36

Zamontowałem mikrofon lecz nie wiem dlaczego słychać głośnik po włączeniu mikrofonu ( tak jak ciche zwarcie) , przy właściwej pracy mikrofonu.
Witam.
Napisz ze zrozumieniem, bo nic z tego nie rozumiem ja, albo coś mi składanie wyrazów dzisiaj nie idzie...

000andrzej
-
-

Postautor: 000andrzej » 21 cze 2008, o 17:14

Ja też to widziałem, ale podobnie jak inni - dałem spoój. Jak chcesz pomocy to nas oświeć w czym problem.

andrzej75
-
-

Re: Podłączenie mikrofonu do starego typu wzmacniacza.

Postautor: andrzej75 » 24 cze 2008, o 21:29

[quote="andrzej75"]Witam !! W kościele jest stary wzmacniacz który działa poprawnie tylko w mikrofonie kabel robił czasami zwarcie więc wymieniłem mikrofon na nowy , musiałem tylko zmienić na kablu gniazdo na dżeka . Teraz gdy się włączy mikrofon słychać jakiś dźwięk przy prawidłowym działaniu mikrofonu. Na starym mikrofonie tego dźwięku nie było. Czy mogłem zrobić jakiś błąd przy wlutowaniu gniazdka dżeka , czy też mikrofon jest nie odpowiedni?

000andrzej
-
-

Postautor: 000andrzej » 24 cze 2008, o 21:46

Po pierwsze sprawdź, czy masz prawidłowo zamontowaną masę (ekran). Wygląda mi na przydźwięk związany ze złym zaekranowaniem.

Może być też słaba jakość mikrofonu, a za czuły wzmacniacz.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”