Witam , mam magnetofon ZK 140 T
gdy mówię coś do mikrofonu , lub podłączam go do jakiegoś urządzenia ( komputera , radia) nagrany dźwięk jest ledwo słyszalny , i bardzo przerywa i jest zupełnie ... zmieniony , tzn bardzo dużo tonów wysokich a wcale tonów niskich
co robic? proszę o pomoc!!!
Edit, temat scalony - identyczny.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z nagrywaniem - ZK 140 T
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2008, o 22:13 przez doman30, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
-
- -
czarutek - masz rację z tymi sopranami. Czyszczenie głowicy nie było antidotum na usterkę, a jedynie przypomnieniem podstawowej czynności. Z tym "grzebieniem" masz rację, bo styki na 99% będą już zaśniedziałe, jak nikt tego nie obsługiwał.
Z prądem podkładu ... hmmm... pewnie, że się da nastawić na słuch. Ale dasz głowę, że to będzie optymalnie ustawione? Ty może ustawisz, ale doman30? Sam w swojej Arii ustawiałem na słuch po wymianie głowicy i potem sprawdzając według serwisówki nie do końca było to optymalne ustawienie.
Ja bym raczej poszedł tropem sprawdzenia całego układu, w ostateczności głowica. Zresztą nie wiemy, czy głowica w ogóle jest dobra, a już z wyrokowaniem, że to prąd podkładu jest winny byłbym ostrożny. Nie mówię że nie, ale trzeba to sprawdzić po kolei.
Nie słyszymy tego dźwięku, więc z opisu trudno zawyrokować.
Z prądem podkładu ... hmmm... pewnie, że się da nastawić na słuch. Ale dasz głowę, że to będzie optymalnie ustawione? Ty może ustawisz, ale doman30? Sam w swojej Arii ustawiałem na słuch po wymianie głowicy i potem sprawdzając według serwisówki nie do końca było to optymalne ustawienie.
Ja bym raczej poszedł tropem sprawdzenia całego układu, w ostateczności głowica. Zresztą nie wiemy, czy głowica w ogóle jest dobra, a już z wyrokowaniem, że to prąd podkładu jest winny byłbym ostrożny. Nie mówię że nie, ale trzeba to sprawdzić po kolei.
Nie słyszymy tego dźwięku, więc z opisu trudno zawyrokować.
Problem z ZK-140 T
Witam , założyłem fabrycznie nową uniwersalną głowicę do zk 140 t i jak podłączyłem to działa tylko ścieżka 1-2 a D i 3-4 już nie , jest tylko buczenie . Proszę o pomoc , piszcie też na gg:5518024
-
- -
Sprawdź po kolei w układzie koło przełącznika ścieżek. Możesz przelutować też kabelki w głowicy (te ze ścieżki 1-2 na ścieżkę3-4) i będziesz widział, czy to usterka w układzie, czy to głowica padnięta.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2007, o 17:10 przez 000andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Aleksander Zawada
- Moderator
- Kontaktowanie: