Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Podłaczenie glosnika 75W, problem ze zwrotnicą.

hackhn
-
-
Kontaktowanie:
Podłaczenie glosnika 75W, problem ze zwrotnicą.

Postautor: hackhn » 7 lip 2007, o 14:27

Witam. posiadam kolumny na glosnikach tonsil (nisko, srednio i wysoko tonowe). Zniszczeniu ulegl glosnik niskotonowy GDN 25/60/1 60W, 8 ohm. i chcialem wymienilem go na 75W, 8 ohm glosnik Alphard (z powodu braku dostatecznych srodkow finansowych;p ), ale w kolumnie jest zwrotnica.. neistaty nie orientuje sie w temacie i nie wiem jakiego typu itd.. Moje pytanie jest takie czy po podpieciu tego glosnika nic sie nie spali?

edit:
uzywam wzmacniacza: unitra aws 105

Awatar użytkownika
piku16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piku16 » 7 lip 2007, o 17:58

Jak głosnik porzedni miał, 8ohm, i ten co dałes takze, a wiec napewno nic sie nie stanie, ale trzeba uwzględnic to, ze to juz inny głosnik, i takze trzeba zemienic, zwrotnice ale tak na marninesie to lepiej juz go zregenerowac, niz kupowac jakies alfredy beznadzieje.

hackhn
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: hackhn » 7 lip 2007, o 18:32

niestety poprzedniego glosnika nie da sie zregenerowac.. poprzedni glosnik rowniez mial 8 Ohm.. nawet bez lutowania złaczylem styki i nic sie w sumie nie stalo.. boje sie jedynie ze przy glosniejszym podkreceniu mogloby cos sie moze spalic.. heh.. no aleferdy jak alfredy.. na nic innego mnie aktualnie nie stac.. a lepsze to niz nic :/

Awatar użytkownika
piku16
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: piku16 » 7 lip 2007, o 22:02

Jak głosniki ma takze 8 ohm, i wzmacniacz, to nic sie nie stanie, nie masz sie czego obawiac :)

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”