Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z kaseta adaptarem

stw
-
-
Problem z kaseta adaptarem

Postautor: stw » 30 cze 2007, o 23:05

Problem polega na tym iz kiedy wkladam ta kasete do radia to ono automatycznie przewija kasete a za chwile wypluwa kasete na zewnatrz.Patrzylem na umiesczony na tej stronie post o kasecie adapterze.uzytkownik tez ma a zasadzie mial problem z kaseta i tez ma radio Sony .U niego jest wdudowany autorevers w kasecie a niestety w moim modelu nie ma autoreversu i teraz nei wiem co robic.Pomozcie prosze

000andrzej
-
-

Postautor: 000andrzej » 1 lip 2007, o 12:55

A jak reaguje odtwarzacz jak wkładasz zwykłą kasete? Też masz przewijanie?

stw
-
-

Postautor: stw » 1 lip 2007, o 19:32

jak wkladam normalna kasete to jest ok czyli od razu odtwarza.Jak wrzucam ta kasete adaptor to wydaje mi sie ze radio wyczuwa koniec kasety i wypluwa .Nie wiem co teraz robic:( Narazie zgrywam sobie kawalki na kasete normalnie a niestety mp3 playera i kasety nie uzywam :(

kuczus
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: kuczus » 15 lip 2007, o 11:41

A próbowałeś zmieniać strone kabelka ? jest tam zapewne taki rowek, spróbuj zmienić strony wkładania tej o to kasety, ja problem z tym że radio widziało że jest włożona kaseta ale nie umiało się dograć z "elektroniką" z kasety a po zmianie strony wszystko było OK. Warto to spróbować. Pozdrawiam KuczuŚ

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”