Witam. Mam problem, bo nie wiem jak podłączyć trafo sieciowe z Telosa WA-3/40 (1972r.)
Czy te trafa we wszystkich telosach są takie same?
Bo tak patrząc na schemat to odczepy 4 i 5 to jest uzwojenie pierwotne sieci 230V?
Odczepy 2 i 3 to żarzenie EL34, odczepy 12 i 13 to żarzenie triod i oka magicznego.
Dobrze mówię?
P.S. Sugerowałem się schematem WA-40/67

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzy trafo sieciowe z Telosów jest takie same?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam. Już wczoraj pomierzyłem omomierzem, ale wolałem się zapytać, bo może ktoś zna ten wzmacniacz.
Wszystko niby ok, ale mam problem z odczepami żarzenia lamp w stopniach napięciowych, bo dla EL34 jest oddzielne żarzenie.
Dla EL34 jest ok w pomiarach, ale dla stopni napięciowych coś nie tak jest, bo pomiar wykazuje tylko 6V~ bez obciążenia...
Ale może na mierniku wartości skuteczniej to trzeba mierzyć.
Wszystko niby ok, ale mam problem z odczepami żarzenia lamp w stopniach napięciowych, bo dla EL34 jest oddzielne żarzenie.
Dla EL34 jest ok w pomiarach, ale dla stopni napięciowych coś nie tak jest, bo pomiar wykazuje tylko 6V~ bez obciążenia...
Ale może na mierniku wartości skuteczniej to trzeba mierzyć.