Witam! Podłączyłem diode ultrajasną LED pod wzmacniacz od głośników i mam problem. Przy wyłączonym dzwięku dioda czasami świeci a czasami nie. Na wyłączonym powinna zawsze nie świeciec jednak dostaje napięcie około 0.8-1V. Przy włączonym dzwięku (muzyka house - mocny bas) dioda powinna migać w rytmie Umax i Umin które powinno wynosić OV jednak czasami Umin wynosi około 0.8-1V Jeśli wiecie skąd dostaje się to napięcie (0.8-1V) i jak zmienić aby zawsze Umin było 0V to proszę napisać.
Pozdrawiam
neever
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDomowy stroboskop - problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Re: Domowy stroboskop - problem
A przy zwartym wej. do masy problem też występuje?Witam! Podłączyłem diode ultrajasną LED pod wzmacniacz od głośników i mam problem. Przy wyłączonym dzwięku dioda czasami świeci a czasami nie. Na wyłączonym powinna zawsze nie świeciec jednak dostaje napięcie około 0.8-1V. Przy włączonym dzwięku (muzyka house - mocny bas) dioda powinna migać w rytmie Umax i Umin które powinno wynosić OV jednak czasami Umin wynosi około 0.8-1V Jeśli wiecie skąd dostaje się to napięcie (0.8-1V) i jak zmienić aby zawsze Umin było 0V to proszę napisać.
Pozdrawiam
neever
Wstaw jakiś rezystor szeregowo np. 10R lub więcej (dobierzesz) i powinno być ok.