Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

problem za dodatkowym wzmacniaczem do radia renaut kango

milosss
problem za dodatkowym wzmacniaczem do radia renaut kango

Postautor: milosss » 10 paź 2006, o 16:52

witam!mam taki problem mianowice szef namówił mnie bym mu podłaczył z tyłu głosniki no wiec kupilismy głosniki.Radio ma tylko wyjscie na 2 głosniki wiec potrzebny był wzmacniacz zakupiłem wzmacniacz na allegro daje link do wgladu http://www.allegro.pl/item131005166_gen ... zja.html.w radiu wyciagnełem dzwiek z nużek wzmacniacza na qre leci dzwiek z przedwzmacniacza i jest problem bo jak podłacze tylnie głosniki to przednie niegraja a jak rozgłosnie radio na 3/4 to przednie zaczynają coś tam chcarczeć.jak ktos moze to prosze o pomoc.pozdrawiam miłosz
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2008, o 12:08 przez milosss, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
PICIA
-
-
Kontaktowanie:

re

Postautor: PICIA » 11 paź 2006, o 11:11

więc pytanie w jaki sposób się wpiąłeś????
generalnie powinieneś zastosować separator z 2 rezystorów n 2x10kom aby potencjometr w radioodbiorniku niemial wpływu -regulacja na poziom sygnału który podpinasz do wzmacniacza mocy.
Jesli możesz podaj model radia???

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”