Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMixowanie muzyki
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Witam
Mam problem. A mianowicie chodzi mi o to, że mam program do mixowania muzyki i tam jest opcja, która pozwala ma odzielne odsłuchanie utworu na słuchawkach, a nie ma głośnikach w których leci aktualny kawałek i teraz nie wiem jak mam podłączyć te słuchawki żeby ta funkcja działała. Wydaje mi się, że moja karta chyba takiej opcji nie ma dlatego utwory się nakładają na siebie mam kartę zintegrowaną i to chyba to jest powowdem. Jak myślicie??
pozdrawiam
Mam problem. A mianowicie chodzi mi o to, że mam program do mixowania muzyki i tam jest opcja, która pozwala ma odzielne odsłuchanie utworu na słuchawkach, a nie ma głośnikach w których leci aktualny kawałek i teraz nie wiem jak mam podłączyć te słuchawki żeby ta funkcja działała. Wydaje mi się, że moja karta chyba takiej opcji nie ma dlatego utwory się nakładają na siebie mam kartę zintegrowaną i to chyba to jest powowdem. Jak myślicie??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2006, o 07:36 przez piterino_16, łącznie zmieniany 1 raz.
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Jak to dwa kanały? Dwa kanały, to jest stereo po prostu (mógłbyś dać screen'a tego programu, jak to wygląda?). Jeśli chcesz mieć jednocześnie sygnał w głośnikach i słuchawkach, trzeba po prostu nabyć rozgałęźnik - z jednego gniazda mini-jack na dwa (kosztem nieznacznej utraty jakości) lub zmontować jakiś układzik rozdzielający.
Pozdr.
P.S.
Chyba, że masz jakiś tam utwór stereo i chesz, by np. prawy kanał był w głośnikach, a lewy w słuchawkach, to troszkę inaczej trzeba do tego podejść.
Pozdr.
P.S.
Chyba, że masz jakiś tam utwór stereo i chesz, by np. prawy kanał był w głośnikach, a lewy w słuchawkach, to troszkę inaczej trzeba do tego podejść.
re
panowie aby to uzyskać trzeba mieć 2 karty dzwiękowe
Jedna np zintegrowana z płytą a druga na PCI
Na jednej karcie niema mozliwości odsłuchu utworu który np już leci a drugi przygotowany do mixu
sam rozgałęznik nic nieda bo zawsze bedzie słychać 2 rózne utwory
Jedna np zintegrowana z płytą a druga na PCI
Na jednej karcie niema mozliwości odsłuchu utworu który np już leci a drugi przygotowany do mixu
sam rozgałęznik nic nieda bo zawsze bedzie słychać 2 rózne utwory
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
noo widzę że Picia najlepiej mnie zrozumiał bo chodzi mi właśnie o odsłuch następnego utworu przygotowanego do mixu czyli nie da się tego na jednej karcie?? a jak miałbym np jakąś inna 5.1 dajmy na to to mogę rozdzielić ten sygnał??
pozdrawiam
[ Dodano: 30-09-2006, 22:48 ]
wrzucam screen'a tego programu czerwonym kółkiem jest zaznaczona ta opcja odsłuchu
pozdrawiam
[ Dodano: 30-09-2006, 22:48 ]
wrzucam screen'a tego programu czerwonym kółkiem jest zaznaczona ta opcja odsłuchu
re
dowolna karta na PCI-poradzi sobie z tym problemem
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Panowie!
Po pierwsze nie ma WYJśCIA mikrofonowego, bo jest tylko wejście (nie można nic wysłać na mikrofon, bo z mikrofonu zbieramy sygnał!).
Jeśli masz kartę, która obsługuje cztery głośniki (lub 5.1) to możesz pobawić się z wysłaniem jenego źródła dźwięku na parę przednią, a drugiego na tylną. Wtedy, bedziesz mógł słuchać przez głośniki (podłączone powiedzmy do FL i FR - front left & right) i przez słuchawki (RL i RR - Rear Left & right) osobnych sygnałów. Proponuje zainstalowanie KX-ów.KX Project
Pozdrawiam!
Po pierwsze nie ma WYJśCIA mikrofonowego, bo jest tylko wejście (nie można nic wysłać na mikrofon, bo z mikrofonu zbieramy sygnał!).
Jeśli masz kartę, która obsługuje cztery głośniki (lub 5.1) to możesz pobawić się z wysłaniem jenego źródła dźwięku na parę przednią, a drugiego na tylną. Wtedy, bedziesz mógł słuchać przez głośniki (podłączone powiedzmy do FL i FR - front left & right) i przez słuchawki (RL i RR - Rear Left & right) osobnych sygnałów. Proponuje zainstalowanie KX-ów.KX Project
Pozdrawiam!
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
witam ponownie. odgrzebałem temat jeszcze raz bo znów mam problem. Mam dwie karty dźwiękowe Creativa na PCI i intregre. i Teraz chodzi mi o to żeby w tym programiku(Mix Vibes PRO) ustawić tak ażeby utwór z odsłuch leciał w słuchawkach podłączonych do Creativa i mix leciał na głosnikach podłączonych do intergy.Wie ktoś jak to zrobić?? Wiem że trzeba w opcjach programu. kombinowałem wczoraj i nic nieudało się. pomocy
[ Dodano: 11-02-2007, 14:07 ]
temat wraca do archiwum.dałem sobie radę <jupi>
[ Dodano: 11-02-2007, 14:07 ]
temat wraca do archiwum.dałem sobie radę <jupi>