Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

5.1?

gebus
-
-
5.1?

Postautor: gebus » 29 maja 2005, o 22:20

witam planuje zakup głośników do kompa zestaw 5.1 czy kots moglby mi poradzic czy zestaw o parametrach : Zestaw aktywny 5.1 Moc 1880 W (P.M.P.O) Pasmo przenoszenia 40 - 160 Hz subwoofer, 100 - 20000 Hz za cene ok 90 zl ???? warto w to inwestwoac ?? prosze o pomoc gdzy te parametry nie wiele mi mowia.

a_antoniak
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: a_antoniak » 30 maja 2005, o 09:07

Co do mocy - lepiej dowiedz sie jaka jest faktyczna moc wzmacniacza. PMPO to maksymalna moc jaka moze w pewnych warunkach zostac pobrana z ... zasilacza. Przejzyj np. topic:

viewtopic.php?t=12136&highlight=pmpo

Gdy chcesz porownac ceny i parametry - poszperaj w sklepach internetowych.

Rosa
-
-

Postautor: Rosa » 3 cze 2005, o 19:58

Cześć
Szukam przyrządów pomiarowych systemu DolbyDigital 5.1
Rosa

marecki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: marecki » 4 sie 2005, o 19:47

Cze Gebus!
Nie wiem czy zapodales sobie juz te glosniki ale sadzac po cenie nie spodziewaj sie rewelacji. Patrzac na parametry nie bierz pod uwage jakiejs tam mocy PMPO bo to jest po prostu chwyt reklamowy. Jest to chwilowa szczytowa moc osiagana w impulsie, najwazniejsza jest czysta moc sinus zestawu, a takie glosniki (np do kompa) zadko przekraczaja w rzeczywistosci +/- 10W. Parametr suba tj od 40 Hz wyglada ladnie ale w rzeczywistosci spadek 3dB moze byc juz przy 50 Hz, czyli basy beda ale nie az tak b. glebokie. A ta ze satelity beda graly 200-20kHz to nic nie znaczy, bo glosnik moze miec nierownomiernosci w przenoszeniu roznych czestotliwosci i beda graly slabo, malo czytelnie, mdlo. Najlepszy jest odsluch na miejscu podczas kupna. Jezeli kupiles juz cos daj znac... moze cos podpowiem.
Pozdrawiam......

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”