Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDiora WS 354
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Tak wiec dostałem niedawno od znajomego wzmacniacz tak jak w tytule, nie działa i dlatego go dostałem, powiedział "jak sobie naprawisz to bedziesz miał". Obecnie muzy słucham ze starego Zodiaka DSS 402 podłączonego do kompa a chciałbym się dowiedzieć coś o WS 354 czy jakość dzwięku jest lepsza i czy wogle warto go naprawiać ?? Jesli ktoś ma taki wzmacniacz albo wie co on potrafi to bede bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.
- peter falk
- -
Używam ostatnio, kupiłem z drugiej ręki . Powiem tyle, że rewelka!Napraw, warto...bo części nie są drogie.
Gra też calkiem całkiem, jak na taki stary sprzęt
Z tego co wyczytałem ostatnio, to ten wzmacniacz ma 2x30W przy obciązeniu 8R i 0,2% THD dla f=1Khz
Tani w utrzymaniu i eksploatacji - ew. naprawy to parę groszy.
Mała poprawka co do danych techn. :
2x 31,5W na 8R i zniekszt. nieliniowych 0,06%
max THD 0,2%
pasmo 25Hz-35kHz
S/N 90dB
korektor barwy dźwięku +/- 12dB w pasmach 60, 250 Hz oraz 1, 4, 16 kHz
I schemacik proszę:
- Załączniki
-
- WS354a_1.zip
- (502.42KiB)Pobrany 489 razy
-
- WS354a_2.zip
- (368.44KiB)Pobrany 523 razy
Jak wszyscy wiedzą rozpoczeły sie wakacje i w koncu znalazłem czas zeby naprawic tego wzmaka. Mile sie rozczarowałem bo naprawa kosztowała mnie 10zł (2 tranzystory- dokładiej koncówka mocy jednego kanału 9zł + 2x bezpieczniki 3,15A =1zł ) a rezultaty bardzo dobre wzmak gra bardzo fajnie , bynajmniej mi wystarcza, ale pojawił się kolejny problem. Mianowicie wczesniej uzywalem Zodiak DSS 402 i na nim były wieksze szumy i nie bylo tak słychac zakłuceń karty dzwiękowej komputera, a teraz kiedy np konczy sie piosenka to słysze te zakłucenia. Dodam ze karta ta jest zintegrowana z płytą główną i wątpie ze cos sie da z ty zrobic. ale myslałem nad zapupem SB live i chcialem zebyscei mi doradzili czy warto, czy to cos pomoże ?? W sumie nie jest to aż takie uciąliwe ale jednak dalej zastanawiam sie nad zakupem Sound Blastera. Aha i jeszcze jedno- mozna tu jakos podbic najnizsze tony, tzn te ponizejn 60Hz bo tych tu troche brakuje.
Pozdro dla wszystkich.
Pozdro dla wszystkich.
Słyszałem ze dobre zezultaty daje zastosowanie wyjścia cyfrowego, a SB ma takie wyjscie. Tylko teraz potrzebny jest chyba jakis dekoder, mozna jakos zmontowac taki samemu zeby wmontowac go we wzmaciacz albo postawic obok w osobnej obudowie ?? Zastanawiam sie nad tą kartą... http://www.4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=250 co o niej myslicie ??
- dsrecordss
- -
- Kontaktowanie: