Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięRadioodtwarzacz samochodowy + zewn źródło dźwięku
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Interesuje mnie kwestia podłączenia discmana pod samochodowe radio z odtwarzaczem kasetowym. Nie ma w nim żadnego wejścia audio, więc klasyczne włożenie wtyczki odpada. Nie cieszy mnie również użycie adaptera w postaci kasety, dostępnego np. na Allegro. Czy możliwe jest podłączenie "gdzieś w środku odbiornika" ???? Pozdrawiam i życzę spokojnych i wesołych świąt!!!!
Ja kiedyś robiłem coś podobnego z "jamnikiem".
Musisz zlokalizować wejscie na wzmacniacz mocy w radioodtwarzaczu. Najprawdopodobniej sygnał bedzie podawany przez rezystor. Wystarczy zewnętrzny sygnał podac przez rezystor o identycznej wartości (zrobi się wtedy sumator czyli mikser) lub wstawić przełącznik źródeł (na przekaźniku lub kluczach analogowych) sterowany jakims zewnętrznym przełącznikiem (ewentualnie wstawić gniazdko JACK z rozlączaniem obwodu po włożeniu wtyczki).
Musisz zlokalizować wejscie na wzmacniacz mocy w radioodtwarzaczu. Najprawdopodobniej sygnał bedzie podawany przez rezystor. Wystarczy zewnętrzny sygnał podac przez rezystor o identycznej wartości (zrobi się wtedy sumator czyli mikser) lub wstawić przełącznik źródeł (na przekaźniku lub kluczach analogowych) sterowany jakims zewnętrznym przełącznikiem (ewentualnie wstawić gniazdko JACK z rozlączaniem obwodu po włożeniu wtyczki).