Acha... tak sobie pomyślałem że czy nie lepiej byłoby kupić np otwarzacz Cd niż podłączać wzmacniacz do wieży? jak uważasz?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMam wzmacniacz: ONKYO A-8230 Jak podłączyć go do wieży?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
Początkujący:D
- -

No tak, ale co w tym momencie ze stereofonią ?...Nie zamierzam kupować odrazu dwóch... boję się o moje szyby...ale w przyszłości![]()
![]()
Acha... tak sobie pomyślałem że czy nie lepiej byłoby kupić np otwarzacz Cd niż podłączać wzmacniacz do wieży? jak uważasz?
Co do odtwarzacza, zapewnie będzie miał o "niebo" lepszą jakośc dźwięku niż podłączona wieża...
-
- -

Masz racje więc kupie dwwie...
Mój kolega chce kupić ten zestaw głośników.... i sprzecza sie że bedzie miał więcej mocy od moich kolumienek... czy to prawda?
http://pc.emarket.pl/pricelist/Item.aspx?PID=C8000190
Mój kolega chce kupić ten zestaw głośników.... i sprzecza sie że bedzie miał więcej mocy od moich kolumienek... czy to prawda?
http://pc.emarket.pl/pricelist/Item.aspx?PID=C8000190
Napewno nie uzyska tak dobrych nikskich tonów jak Twoje kolumny...
Twoje kolumny (jedna) 150W i dośc dobra efektywność 94dB, jego sprzęt 70W i efektywność nieznana...
W dużej mierze zależy też moc Twojego wzmacniacza ONKYO, gdyby miał on te 2x100W RMS to te głośniczki Logitech schowały by się...
Może i będą grały głośno ale średnimi tonami zapewne, niech kupi...
Ja polecam Ci "normalne" kolumny, z czasem głośniki padną jak i w tym Logitech, tak i w Twojej kolumnie, kolega może mieć problem z dostaniem głośników a Ty nie.
A w serwisie wymienią mu wiesz za ile... (zazwyczaj dzieje się coś po gwarancji
)
Pozatym masz możliwośc modyfikacji i wstawienia głośników większej mocy
Nie wiem jaką mają skutecznośc te głośniczki Logitech a to też ważny parametr.
Osobiście nie kupiłbym takiego zestawu, nie wiem... jakoś nie przekonują mnie takie zabawki.
To wszytsko robione jest na najtańszych układach i najtańszym kosztem.
Dobry głośnik kosztuje... a tam jak widać kupa głośników już ze zintegrowanymi wzmacniaczami mocy za taką cenę... coś tu nie gra...
Oczywiście Logitech to dobra firma, ale nie w sprzęcie audio... (moje zdanie)
Twoje kolumny (jedna) 150W i dośc dobra efektywność 94dB, jego sprzęt 70W i efektywność nieznana...
W dużej mierze zależy też moc Twojego wzmacniacza ONKYO, gdyby miał on te 2x100W RMS to te głośniczki Logitech schowały by się...
Może i będą grały głośno ale średnimi tonami zapewne, niech kupi...
Ja polecam Ci "normalne" kolumny, z czasem głośniki padną jak i w tym Logitech, tak i w Twojej kolumnie, kolega może mieć problem z dostaniem głośników a Ty nie.
A w serwisie wymienią mu wiesz za ile... (zazwyczaj dzieje się coś po gwarancji
Pozatym masz możliwośc modyfikacji i wstawienia głośników większej mocy
Nie wiem jaką mają skutecznośc te głośniczki Logitech a to też ważny parametr.
Osobiście nie kupiłbym takiego zestawu, nie wiem... jakoś nie przekonują mnie takie zabawki.
To wszytsko robione jest na najtańszych układach i najtańszym kosztem.
Dobry głośnik kosztuje... a tam jak widać kupa głośników już ze zintegrowanymi wzmacniaczami mocy za taką cenę... coś tu nie gra...
Oczywiście Logitech to dobra firma, ale nie w sprzęcie audio... (moje zdanie)
-
- -

Jeśli wieżna ma jakieś wejście liniowe typu :TAPE/AUX/TUNER to z karty muzycznej ciągniesz kabel z OUT do IN w wiezy, jeśli nie ma takiej możliwosci (brak wejśc liniowych) to można podłączyć to innaczej ale wtedy już trzeba "rozebrać" wieżę i wpiąc się w środku, choć czasami nie jest to łatwe zadanie.a jak podlaczyc wieze do kompa ?? parametry wiezy podalem na poczatkuP
-
- -