Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJakie transformatoryi głośnikowe do wzmacniacza lampowego.
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Witam. Jestem w trakcie budowy wzmacniacza lampowego który jest opisany w drugim numerze elektroniki praktycznej z 98r. Jedak napotkałem na problem bo nie wiem skąd wziąć transformatory głośnikowe. Te które widziałem na allegro nie podejdą bo są na dwie lampy a nie na 4 i różnią się parametrami. Zamieszam poniżej dane transformatorów jakie potrzebuję. Może ktoś będzie wiedział gdzie takowe kupię lub u kogo będę mógł zlecić wykonanie.
http://www.trioda.com/forum/viewforum.p ... 0739bb1fe0
Na triodzie ktoś nawija trafo ale nie pamiętam kto.
Na triodzie ktoś nawija trafo ale nie pamiętam kto.
Pewnie Twoja wypowiedź sporo mu pomogła...
Co do pytania autora, to ja odpowiem tak, najprościej jest napisać e-maila do producenta transformatorów i podać mu swoje parametry trafa - pewnie wycenią Ci i po sprawie.
Popytaj w tych firmach: (kolejnośc losowa)
Telto, Zatra, Indel, Elti, DTW oczywiście licz sie z tym, że cena nie będzie niska. Wrzuć może ofertę na forum triody, a może ktoś Ci nawinie taniej, albo sprzeda używki.
Co do pytania autora, to ja odpowiem tak, najprościej jest napisać e-maila do producenta transformatorów i podać mu swoje parametry trafa - pewnie wycenią Ci i po sprawie.
Popytaj w tych firmach: (kolejnośc losowa)
Telto, Zatra, Indel, Elti, DTW oczywiście licz sie z tym, że cena nie będzie niska. Wrzuć może ofertę na forum triody, a może ktoś Ci nawinie taniej, albo sprzeda używki.
tu masz karte katalogową http://www.russiantubes.com/prop.php?t=12&p=276 - to nie sa rury tylko lampy
na forum triody jest użytkownik KaKa który nawija trafa do wzmacniaczy lampowych zapytaj go.
na forum triody jest użytkownik KaKa który nawija trafa do wzmacniaczy lampowych zapytaj go.
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Napisałem przecież, że układ SE się tu nie sprawdzi. Chyba, że przy bardzo niskich napięciach siatki ekranującej, co nie ma racji bytu ze względu na mizerną wówczas moc wyjściową. Albo układ przeciwsobny, albo nic.
W Internecie jest trochę układów na niej lub bliźniaczej EL509/EL519. Można też ją traktować jako dwie EL504 połączone równolegle.
W Internecie jest trochę układów na niej lub bliźniaczej EL509/EL519. Można też ją traktować jako dwie EL504 połączone równolegle.