Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięDiora DSS-402
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Nie mam aktualnie żadnych głośników do komputera, i mój tata znalazł dobrego zodiak'a + 2 głośniki i chciałbym to podłączyć do kompa, ale jestem w tych sprawach zielony tak jak mój ojciec, a bardzo mi zależy aby to podłączyć bo męczy mnie słuchanie muzyki na słuchawakch, a na zodiak'u mógłbym na głośnikach, ale jak mówiłem, nie wiem jak i do czego to podłączyć... bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki wielkie...
Nic nie musisz mieć. Jacka wpinasz do PC pod "Line OUT" lub po prostu tam gdzie słuchawki i gotowe - ma grać i tyle.ok, a muszę mieć jakieś koedki czy coś, czy tylko podłączę i dźwięk będzie w zodiaku na głośnikach? i dzięki za odp...
Taka mała rada, Zodiaka odkręć (już po podłączeniu) na "połowę mocy" czyli pokrętło VOLUME daj w pozycję środkową lub trochę więcej a w PC ustaw głośność optymalną. Chodzi mi o to, że zazwyczaj ludzie podłączają taki sprzęt i za chwilę jest problem, bo sygnał jest zniekształcony i w PC VOLUME ustawione jest na max a na wzmacniaczu na MINIMUM co objawia się przesterowaniem wejścia liniowego wzmacniacza.
- Głośnik1234@@
- -
- Kontaktowanie:
No, te kable teraz już takie unikaty, że ciężko dostać np. na alledrogo ;)Z kablem będizezz mieć problem bo ostatni na allegro zakupiłem ja jakichś czas temu.
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... g=din+jack
Trzeba przestroić głowicę.W moim zodiaku nie działa radio ani prawy kanał,wskaźnik poziomu sygnału świeci
Zodiak DSS 402 posiada głowicę GFE 105.
1. Wymontować głowicę.
2. Wylutować kondensatory C1, C9, C13.
3. Odwinąć 1 zwój od góry z cewki L5 (heterodyna).
4. W miejsce kondensatora C17(5p6) wlutować 2p2.
5. Po zamontowaniu głowicy uzyskać jakikolwiek odbiór dowolnej stacji.
Zestroić heterodynę przesuwając stacje z dolnego zakresu (88 MHz)
cewką L5, a z górnego-trymerem C14.
6. Strojąc cewkami L1 i L4 uzyskać wzrost sygnału (najczęściej trzeba
wykręcić rdzenie do połowy).
7. Dostroić odbiornik do stacji o częstotliwości ok. 88 MHz i stroić
cewkami L1 i L4 na maksimum sygnału. W przypadku problemów
z pokryciem zakresu skorygować napięcie warikapowe przy pomocy
potencjometru R607. Zmniejszyć napięcie do ok. 2V.
8. Dostroić odbiornik do stacji w pobliżu 108 MHz i stroić na maksimum
sygnału trymerami C2 i C10.
9. Kilkakrotnie powtórzyć operacje 7 i 8 aż do uzyskania zadowalającej
czułości w całym zakresie. Maksymalne napięcie strojenia można
zwiększyć do 27 V.
- Głośnik1234@@
- -
- Kontaktowanie: