Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProszę o pomoc
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
Na wstępie chciałem poinformować, że jestem zupełnie zielony w tej kategorii, więc nie wyśmiewajcie się zbytnio z pomyłek
Chciałem zakupić wzmacniacz i kolumny do odtwarzacza Blu-ray, lecz zupełnie nie mam rozeznania. Proszę o doradzenie w sprawie najlepszej firmy, parametrów na które trzeba najbardziej zwracać uwagę, oraz oczywiście polecenie jakiegoś konkretnego sprzętu, cena do 10 000zł. Z góry dziękuję.

Witam.
Rada jest taka:
Idź do jakiegoś dobrego sklepu Aduio Hi_Fi w Nowym Sączu i przedstaw swoje oczekiwania co do sprzętu, bo za 10k zł można kupić naprawdę wysokiej klasy sprzęt i trudno coś tutaj doradzić. Niech sprzedawca zaproponuje CI ze dwa, trzy zestawy z okablowaniem i wtedy Ty przedstawisz nam ofertę tutaj na forum.
Sprzęt przy okazji będziesz mógł zobaczyć, dotknąć i odsłuchać - a to bardzo ważne.
Oczywiście nie daj się zwieść sprzedawcy, odsłuchaj, subiektywnie oceń i podziękuj za miłą obsługę i daj znać na forum - może ktoś kto ma coś do powiedzenie będzie w stanie Ci wtedy doradzić.
I jeszcze...
Zazwyczaj to melomani kupują sprzęty bardzo wysokiej klasy które nie tylko cieszą ucho, ale i oko.
Problemem jest zaproponowanie Ci sprzętu na odległość, bo nie wiemy co to ma być...
Jaką przestrzeń ma Twój pokój, jakiej muzyki będziesz słuchał na tym sprzęcie i wiele, wiele innych ważnych rzeczy.
Na dobry wybór składa się dużo rzeczy których nie da się tutaj wywróżyć :)
Przynajmniej takie moje zdanie...
Rada jest taka:
Idź do jakiegoś dobrego sklepu Aduio Hi_Fi w Nowym Sączu i przedstaw swoje oczekiwania co do sprzętu, bo za 10k zł można kupić naprawdę wysokiej klasy sprzęt i trudno coś tutaj doradzić. Niech sprzedawca zaproponuje CI ze dwa, trzy zestawy z okablowaniem i wtedy Ty przedstawisz nam ofertę tutaj na forum.
Sprzęt przy okazji będziesz mógł zobaczyć, dotknąć i odsłuchać - a to bardzo ważne.
Oczywiście nie daj się zwieść sprzedawcy, odsłuchaj, subiektywnie oceń i podziękuj za miłą obsługę i daj znać na forum - może ktoś kto ma coś do powiedzenie będzie w stanie Ci wtedy doradzić.
I jeszcze...
Zazwyczaj to melomani kupują sprzęty bardzo wysokiej klasy które nie tylko cieszą ucho, ale i oko.
Problemem jest zaproponowanie Ci sprzętu na odległość, bo nie wiemy co to ma być...
Jaką przestrzeń ma Twój pokój, jakiej muzyki będziesz słuchał na tym sprzęcie i wiele, wiele innych ważnych rzeczy.
Na dobry wybór składa się dużo rzeczy których nie da się tutaj wywróżyć :)
Przynajmniej takie moje zdanie...
-
- -