Witam!
Po spaleniu końcówek i tr. sterujących, powymieniałem wsdzystko i uruchomiłem moduł.
Uruchomienie rozumiem przez ustawienie prądu spoczynkowego oraz 0v na wyjściu.
Problem polega na tym iż na wyjściu cały czas słychać buczenie i ukłąd co kilka sekund zachowuje się jakby napięcie w obwodzie prądu spoczynkowego rosło lub spadało, na oscyloskopie wygląda to dość dziwnie.
Wymieniłem parę różnicową, wypiąłem diody od zabezpieczenia prądowego...
Oprócz tego mam jeszcze pytanie, jak wyregulować zabezpieczenia zwarciowe oraz jak wyregulować wzmocnienie przebiegów zmiennych(pot w ujemnym sprzężeniu)?
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWzmacniacz WS-503
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
Napisz jeszcze czy sama końcówka pracuje, tj. czy po podaniu sygnału na wejście masz sygnał na głośniku.
W zasadzie to jeśli wymieniłeś (jak piszesz) wszystkie uszkodzone elementy to powinna pracować. Czy nie było nic "grzebane" przy płytce z konektorami w którą się wpina płytkę końcówki?
Pozdrawiam.
W zasadzie to jeśli wymieniłeś (jak piszesz) wszystkie uszkodzone elementy to powinna pracować. Czy nie było nic "grzebane" przy płytce z konektorami w którą się wpina płytkę końcówki?
Pozdrawiam.