Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak podłączyć wzmacniacz 12v Creative pod komputer...

Long_Tiger
-
-
Jak podłączyć wzmacniacz 12v Creative pod komputer...

Postautor: Long_Tiger » 22 maja 2008, o 03:05

Wielka prośba
:610:
Słuchajcie...Miałem kiedyś głośniki Creative i niechcąco urwałem od nich zasilacz i całe gniazdo... :633: Więc dolutowałem kable i znalazłem nie potrzebną wtyczke pod wejście prądowe do kompa (Dodatkowe do podłączenia np: Dodatkowej nagrywarki lub dysku) ...Stwierdziłem że najlepiej bedzie wywiercić w zaślepkach od CD-ROM - u dziurki na potencjometr,diode,gniazdo jack i włącznik..Udało mi się to zdziałać...Wzmacniacz trybi (Chociaż czasem nie widzi dysku twardego)...Mam za to inny problem...Dusi mi muzyke...zrobiłem mu gniazdo wejściowe jack i podłączyłem mase,lewy,prawy....Czego to może być wina... :609: Muzyke słychać ale słabo..(Cicho)...I czasem ma za duży kontrast bassu...Czyżby się spalił?? :632:

(Podłączenie na pewno jest pod 12V...Sprawdzone miernikiem) :629:

[ Dodano: 22-05-2008, 23:55 ]
Wydaje mi się że wymiana scalaka by pomogła...(Pisać bo nie wiem co robić..:/)
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008, o 12:02 przez Long_Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 23 maja 2008, o 12:01

Najlepiej to sprawdź czy jak podajesz sygnał na wejście wzmacniacza z innego źródła np. mp3, discman, walkman itp. czy efekt jest ten sam. Musiałeś coś źle podłączyć, ale z Twojego opisu nie można w sumie nic normalnego wywnioskować - sam przeczytaj co napisałeś.

P.S. Masę łączysz w jednym punkcie.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”