Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Eltron 100U - jakie głośniki zastosować?

koo_jot
-
-
Eltron 100U - jakie głośniki zastosować?

Postautor: koo_jot » 25 sty 2008, o 12:17

Witam.
Mam pytanie: czy jest możliwość podłaczenia 2 kolumn 8-ohmowych do wzmacniacza Eltron 100U tak żeby to grało dobrze i nic się nie spalilo? W chwili obecnej posiadam Diorę WS-504 i takie właśnie głośniczki, ale planuję wymienić ją na coś bardziej nadającego się do nagłośnienia większych imprezek. Szukam stabilnego sprzętu i mój wybór padł na Eltrona, którego zamierzam kupić.
Proszę o pomoc i pozdrawaim serdecznie

Awatar użytkownika
MatyAS
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: MatyAS » 11 maja 2008, o 17:03

Z tego co pamiętam Eltron 100 ma właśnie wyjście na dwie 8 Ohm'owe kolumny (lub jedną 4 Ohm). Z tyłu są zresztą od razu dwa gniazda na kolumny z jego zestawu - właśnie 2 szt. 60W/8 Ohm każda. Nie wiem jakie masz zamiar podłączyć kolumny do niego, ale musisz mieć świadomość, że te 100W z Eltrona to "prawdziwe" 100W, a nie jakieś PMPO,muzyczne,czy jakieś tam nowomodne oznaczenia. Przypominam również , że Eltron jest wzmacniaczem monofonicznym.
Pozdrawiam. :607:

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”