Witam!
Kupiłem sobie taki odtwarzacz MP3:
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=319818555
ma on głośniczek ale bardzo cichy Nie lubię słuchawek, chciałbym dokupić do niego jakieś większe głośniczki. Pomóżcie mi coś wybrać Najlepiej podajcie jakieś, które będą pasować. Gniazdo - mały jack.
I jeszcze jedno: chciałem ten odtwarzacz wykorzystywać w samochodzie. Mam Cinquecento ze standardowymi głośnikami. Da się jakoś podłączyć ten odtwarzacz do tych głośników? Co musiałbym dokupić?
Pozdrawiam!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak dobrać głośniki do odtwarzacza MP3?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
-
- -
-
- -
Jak chcesz jakieś głośniczki to podłącz zwykłe głośniki (ze wzmacniaczem) takie jak do komputera.
Co do podłączenia do cinkusia - bez wzmacniacza do głośników nie podłączysz. Jeśli masz radio z magnetofonem to możesz zastosować kasetę - przejściówkę i do niej podłączyć mp3. Wtedy poprzez wzmacniacz w radiu będziesz mógł słuchać (zależy od kasety i głowicy w radiu - taką będziesz miał jakość).
Co do podłączenia do cinkusia - bez wzmacniacza do głośników nie podłączysz. Jeśli masz radio z magnetofonem to możesz zastosować kasetę - przejściówkę i do niej podłączyć mp3. Wtedy poprzez wzmacniacz w radiu będziesz mógł słuchać (zależy od kasety i głowicy w radiu - taką będziesz miał jakość).