Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Radio samochodowe . spaliło sie ??

kili1234
-
-
Radio samochodowe . spaliło sie ??

Postautor: kili1234 » 8 mar 2008, o 09:42

witam
Mam problem z radiem samochodowym firmy "Watson". Nie znam sie na elektronice wiec pytam sie Specjalistów. Jechalem swoim kadetem :P i nagle wyswietlacz zaczol dziwnie migac tak jak by jakies kabelki niebyly dobrze podłączone pozniej zaczelo sie kopcic!! wystraszylem sie i je odlączylem , uznalem ze sie spalilo, dzisaj sprobowalem ponownie je wlązyc co sie okazalo wyswietlacz chodzi elegancko ale probojac wloczyc CD automatycznie radio sie wylacza, a gdy chce wlączyc jakas stacje radiowa to z głosnikow nic nie slychac. mam nadziej ze ktos zrozumie o co mi chodzi, powtorze nie znam sie na tym kompletnie jezeli ktos wie o co chodzi to prosze o jakiekolwiek INFO :) z gory dzieki

000andrzej
-
-

Postautor: 000andrzej » 8 mar 2008, o 10:12

No to na 99% masz uwalone. Jeśli się nie znasz to daj do naprawy (jak Ci się opłaca).
Brak dźwięku może wskazywać na uwalone końcówki mocy, za to brak reakcji na CD może być przyczyną jakiegoś błędu w zasilaniu. Jeśli było jakieś przepięcie to mógł pójść procek od CD.
Bez rozebrania i pomierzenia nie stwierdzisz.

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”