Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Podłączenie jednego zestawu głośnikowego do dwóch urządzeń

mwojcicki
-
-
Kontaktowanie:
Podłączenie jednego zestawu głośnikowego do dwóch urządzeń

Postautor: mwojcicki » 20 lis 2007, o 11:50

Witam.

Mam być może błachy problem, ale proszę o pomoc.
Mam zestaw muzyczny a teraz kupuję zestaw kina domowego. Chcę obydwa te urządzenia podłączyć do zestawu głośnikowego dostarczanego z kinem domowym pozbywając się starych głośników od zestawu muzycznego.
Jak można podłączyć te dwa urządzenia do jednego zestawu głośników?

MW

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 20 lis 2007, o 14:45

Kompletnie nie wiadomo o co Ci chodzi... Może opisz bardziej problem, bo ciężko coś stwierdzić.
Może napisz co to za "urządzenie muzyczne" i jakie to kino domowe.

P.S. Jeśli chodzi Ci o podłączenie części nowych kolumn pod "stary zestaw" i część pod kino domowe to jeśli urządzenia posiadają wejścia/wyjścia liniowe to chyba nie będzie problemu.

mwojcicki
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: mwojcicki » 20 lis 2007, o 16:07

Zestaw muzyczny to zwykła "wieża" sony z wyjściem na 4 głośniki + subwoffer (zwykłe złączki zaciskowe, pod "oskórowane" żyły).
Zestaw kina to sony HT-SF1100 z wyjściem na 5 głośników + subwoffer.
Nigdy nie będę korzystał z tych dwóch urządzeń jednocześnie więc chciałbym żeby z głośniczków płynął dźwięk z "wieży" lub z kina domowego.
Może po prostu można wetknąć z tyłu każdego głośnika w sumie 4 kableki i jedną parą wejść w zestaw muzyczny a drugą w zestaw kina?

Wróć do „Elektronika retro, lampy, audio”