Moje pytanie dotyczy tego czy mozna taki subwoofer podłączyc pod domowy wzmacniacz firmy altus który teraz zasila 2 kolumny o mocy 200wat RMS także firmy altus.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Tomasz Gumny, Futrzaczek, Adam Tatuś, Moderatorzy
W kolumnach są zwrotnice a nam nie o to chodzi... Jeśli stosuje się filtr w torze sygnałowym - na wejściu wzmacniacza to zwrotnica jest nam zbędna, bo to właśnie ten filtr wycina niepotrzebne pasmo (górne).Czy mógł by byc filtr dolnoprzepustowy ze starej kolumny unitra
1.Jak go zasilić? Po prostu zrobić zasilacz lub jeśli jest taka możliwość wykorzystać zasilacz ze wzmacniacza - jeśli oferuje takie napięcia po stronie wtórnej transformatora.A to juz wiem o co chodzi z tym filtrem do subwoofera :) . Tylko jak go zasilić?Potrzeba do niego odpowiedniego zasilacza? :609: Mam na myśli filtr dolnoprzepustowy aktywny. Szukalem troche pasywnych i czy mógł by byc taki: http://allegro.pl/item269608905_porzadn ... _basu.html ? :609: A i co do tych Ω to wydaje mi sie ze obsługuje 4Ω. Przetestowalem to na 2 glosnikach 30 watowych ktore mialy 4Ω i wzmacniacz sie nie grzał :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości